SON DAKİKA
Hava Durumu

Akbaş için ırk çalışmasına başlandı

Belçika merkezli Uluslararası Köpek Irkları Federasyonu, Anadolu'ya özgü bir köpek türü olan ''Akbaş'' için ırk çalışmasına başladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2012 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2012 14:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Akbaş için ırk çalışmasına başlandı

Belçika merkezli Uluslararası Köpek Irkları Federasyonu (FCI), ABD'de ''en iyi sürü bekçi köpeği'' ödülü alan ve Anadolu'ya özgü bir köpek türü olan ''Akbaş'' için ırk çalışmasına başladı.

FCI temsilcisi ve Endemik Irklar Koruma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Milivoje Urosevic, 25 yıldır çoban köpekleri ve onların davranışlarıyla ilgili çalışmalar yaptığını kaydetti.

Akbaş çoban köpeğinin standartlarının belirlenmesi için çalışmalara başladıklarını vurgulayan Dr. Urosevic, şöyle devam etti:

''Çalışmalara ilk başladığımızda yeterli sayıda Akbaş bulmakta zorlanıyorduk. Ancak iyi yoldayız. Akbaş'ın tescili için kesin bir zaman vermek doğru değil. Fakat 100'ün üzerindeki Akbaş'da yaptığımız incelemenin ardından bir yıl içinde bunu çözeceğiz. Çok büyük bir ailenin üyesi olan Akbaş, beyaz çoban köpekleri ailesi üyesi. Kuvars, Slovenya çoban köpeği, maremma var. Beyaz çoban köpeklerinin atası Akbaş'tır. Beyaz köpeklerin atası Anadolu'dan gelmiştir. Anadolu, beyaz köpeklerin gen havuzunu barındırıyor. Gelecekte genetik çalışmalar bittiğinde kinolojide yıllar önce kaydedilen beyaz çoban köpeği genlerinin Anadolu'ya ait olduğunun ortaya çıkarılması bir devrim yaratacak. O ırkların kökleri geriye gelecek. Akbaş, standardı yazıldıktan sonra Türkiye için büyük bir ekonomik kazanım olacak.''
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.