SON DAKİKA
Hava Durumu

Google'dan Franz Kafka'ya özel doodle

Google, bugün anasayfasında yer verdiği doodle ile ünlü yazar Franz Kafka'nın doğum gününü kutladı. 'Metamorfoz' adlı öyküsüyle tanınan roman ve öykü yazarı Kafka, bugün 130 yaşına bastı.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2013 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2013 10:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Google'dan Franz Kafka'ya özel doodle

Google, dünya edebiyatının önemli isimlerinden Franz Fafka'nın doğumgünü için özel bir doodle tasarladı. Doodle'da Franz Kafka'nın en önemli eserlerinden 'Dönüşüm'deki böcek yer alıyor.

KAFKA KİMDİR?

Dünya edebiyatının en tanınmış isimlerinden biri olan Franz Kafka 3 Temmuz 1883'te Prag'da doğdu. Franz Kafka, ufak eşyalar satan bir dükkanın sahibi olan Hermann ve Julie Kafka'nın ilk çoğuydu. Franz Kafka'nın 5 kardeşi daha vardı.

Hukuk okuyan Franz Kafka, boş zamanlarını yazı yazarak değerlendiriyordu. Franz Kafka'nın yazıları ilk olarak 1912'de yayınlanmaya başladı. Duygusal deneyimlerini ve ailesi ile olan ilişkilerini günlük ve mektuplarında belirten Franz Kafka, hayatı boyunca 7 kitap yazdı. Bunun yanında 3 adet de tamamlanmamış kitabı bulunmakta.

Franz Kafka, yakın arkadaşı Max Brod'dan öldükten sonra tüm eserlerini yakmasını istedi. Ancak Brod'un, Franz Kafka'nın bu isteğini yerine getirmemesi, eserlerini ölümsüz yaptı. Tüm eserlerini Almanca yazan Franz Kafka, özgürlük, suç, yabancılaşma ve otoriteye bireysel karşı koyma temaları üzerinde yoğunlaştı. Franz Kafka'nın en önemli eserleri Dava, Şato ve Dönüşüm'dür. Franz Kafka 3 temmuz 1924'te vereme yakalanarak hayatını kaybetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.