SON DAKİKA
Hava Durumu

'Bursa Talks 2018' başladı

Teknoloji ve dijital dönüşüm odaklı etkinlik platformu Bursa Talks, CDO Turkey İcra Kurulu Başkanı ve Dijital Stratejist Bülent Kutlu'nun katıldığı etkinlikle başladı. Etkinlikte tüm dünyayı etkisi altına alan "Dijital Dönüşüme Nasıl Başlamalı?" sorusunun yanıtları arandı.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2018 00:10
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2018 00:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Bursa Talks 2018' başladı

Teknoloji ve dijital dönüşüm odaklı etkinlik platformu Bursa Talks, ilk etkinliğinde Bursa iş dünyasının üst düzey isimlerini 'Dijital Dönüşümü" konuşmak için  buluşturdu. CDO (ChiefDigitalOfficer) Turkey İcra Kurulu Başkanı ve Dijital Stratejist Bülent Kutlu, "Dijital dönüşümden yakın zamanda en çok etkilenecek iki sektör otomotiv ve tekstil olacak. Bursa sanayisi ve şirketleri 'strateji' geliştirip 'dijital liderlikle' yeni ekosisteme hızla uyum sağlamalı" dedi.

KalDer Bursa Şubesi işbirliği ve Sosyalink ile Medya Vadisi organizasyonuyla KalDer Evi'nde TGD Türkiye ve Üçge Elektronik sponsorluğunda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan gerçekleşen konferansta konuşan Bülent Kutlu, tüm dünyayı etkisi altına alan "Dijital Dönüşüme Nasıl Başlamalı?" sorusunun yanıtlarını Bursa iş dünyasının üst düzeyleriyle paylaştı.

"Dijital Strateji" olmadan dijital dönüşümün mümkün olmadığını kaydeden Bülent Kutlu, "Dijital dönüşüme başlarken atılması gereken ilk adım, dijital stratejinin belirlenmesi olmalı. Aksi halde şirketin dönüşümde başarılı olup olmadığı da belirlenemez" dedi. Kutlu, yalnızca teknoloji ve dijital yatırımlarla dönüşümün gerçekleşemeyeceğini, temelde tüm stratejinin "müşteri deneyimine" odaklanması gerektiğini söyledi. Dijital dönüşüm ana başlıklarının "müşteri deneyimi, servis ve iş modeli, iş prosesleri, dijital kapasite ve dönüşüm hızlandırma" olduğunu dile getiren Bülent Kutlu, tüm bu süreçlerin etkin biçimde ilerleyebilmesi için de "dijital liderliğe" ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

2019 YILININ DİJİTAL DÖNÜŞÜM GÜNDEMİ

2019 yılının dijital dönüşüm gündemlerinin "dijital ekosistemler, derin öğrenme ve yapay zeka, blockchain teknolojileri ve ödeme sistemleri" olacağını vurgulayan Kutlu, sanayide dijital dönüşüm süreçlerinde eksikliklerin ve fırsat alanlarının iyi belirlenip hızlı hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Endüstri 4.0 tanımlamasıyla dünya ülkeleri arasında teknoloji ve dijital yatırımların büyük bir ivme kazandığını kaydeden Kutlu, Türkiye'nin de ihtiyaç ve çıkar alanlarında kendi politikalarını oluşturmak zorunda olduğunu ifade etti. "Dijitalleşme tüm şirketleri, tüm sektörleri ilgilendirmeyebilir belki ama dijital dönüşüm Türkiye'deki her şirketi ilgilendirir" diye konuşanKutlu, şunları söyledi:

"Sanayide dijital dönüşüm  uzun bir yolculuk ve bunu en iyi yaptığını iddia eden şirketler arasında bile henüz hedefe ulaşan yok. En son raporlara göre çalışmalarının sonuçlarını alan şirket oranı yüzde 7, henüz konsept aşamasında olan şirket oranı ise yüzde 30 seviyelerinde."



'OTOMOTİV VE TEKSTİL ETKİLENECEK'

Dijital dönüşümün yakın zamanda en çok etkileneceği sektörlerin "otomotiv" ve "tekstil" sektörleri olduğunu aktaranKutlu, bu iki sektörün Bursasanayisindeki önemine dikkat çekti. Önümüzdeki dönemde, "hız, derinlik, esneklik ve veri" kavramlarının stratejik öneme sahip olacağını dile getiren Bülent Kutlu, Bursa sanayisinin ve şirketlerin "strateji" geliştirip, "dijital liderlik" ile yeni ekosisteme hızla uyum sağlamaları gerektiğini, dijital dönüşüm süreçlerinde somut adım atmaları gerektiğini söyledi.

MUSTAFA BOZBEY: DİJİTAL DÖNÜŞÜM İÇİN KAMUYU ZORLAYIN

Konferansa katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, dijital dönüşümün yaşamın her alanında etkili olduğunu ve bu alandaki gelişmelerin gözardı edilemeyecek kadar önem kazandığını dile getirdi. Teknoloji ve dijitalleşmenin günlük hayattan iş hayatına kadar her alanda derinlik kazandığını ifade eden Mustafa Bozbey, salondaki iş dünyası temsilcilerine seslenerek daha etkin çözümler geliştirilmesi ve yol alınabilmesi için "kamu" kesiminin daha fazla zorlanması gerektiğini, bu konuda çözüm önerileriyle kamu kesimine gedilmesini istedi.

ÖZCAN YAZICI: DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜ GÜÇLÜ BİÇİMDE BURSA GÜNDEMİNE TAŞIYACAĞIZ

Bursa Talks Platformu Kurucusu Özcan Yazıcı, organizasyonu Sosyalink ve Medya Vadisi'nin gerçekleştirdiğini kaydederek, önümüzdeki aylarda yeni etkinliklerle teknoloji ve dijital dönüşümü Bursa gündemine taşımaya devam edeceklerini söyledi. Hedeflerinin dijital dönüşümün temellerini oluşturan endüstri 4.0, yapay zeka, robot, nesnelerin interneti,  drone, makine öğrenmesi, büyük veri, blockchain gibi birçok konuyu hemen her sektör boyutuyla gündeme getirmeyi ve Bursa için bir bilgi ağı zemini oluşturmayı planlıyoruz.

İlk etkinliklerinde salonun tamamının dolu olmasının Bursa iş dünyasının ilgisinin büyüklüğünü gösterdiğini dile getiren Özcan Yazıcı, "Bursa Talks'a katılım gösteren ve destek sunan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bizim başlattığımız çabanın büyüyerek Bursa'nın yeni çağa uyum sağlamasında güçlü bir platform olacağını umut ediyorum" dedi.

Etkinliğin sonunda Nilüfer Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey, Bülent Kutlu'ya, Bursa Talks'a destek veren sponsorlar TDG Türkiye, Üçge Elektronik ve Minteks ile etkinlik için işbirliği yapan KalDer Bursa'ya "teşekkür plaketlerini" sundu.

Bursa Talks etkinlik öncesi Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü öğrencisi ve  Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Gönüllüsü olan, Dilan Azad, Gökhan Gürbüzer, NailyaKhamitova ve Yasin Demir kontrbas, keman flüt ve gitar eşliğinde dinleti sundu.Başarıyla birçok eseri seslendiren Çağdaş Gençlik temsilcileri, konuklara keyifli anlar yaşattı.

Bursa Talks etkinliğine aralarında BOSİAD Başkanı Abdullah Bayrak, BİSİAD Başkanı Dağhan Uzgurile Vehbi Varlık, Özkan İrman, Osman Canik, Sami Erol, Mustafa Ayhan, Altuğ Ünal, Hayri Tuncer, Ali Erman Aytaç gibi Bursa işdünyasının çok sayıda üst düzey ismi katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.