SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa firması Bakanlık onaylı tasarım merkezi oldu

Bursa'da bulunan Orakçı Makina, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayıyla Türkiye'nin 222'nci tasarım merkezi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2018 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2018 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa firması Bakanlık onaylı tasarım merkezi oldu

Eylül 2018 sonu itibariyle Türkiye genelinde 19 ilde, 31 ayrı sektörde toplam 246 şirket bakanlık tarafından tasarım merkezi olarak onaylandı. Bu şirketlerden 17'si Bursa'da tekstil, mobilya, otomotiv, otomotiv yan sanayi, seramik ve refrakter, otomotiv tasarımı ve mühendislik sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Bursa'da otomotiv sektöründe faaliyet gösteren Orakçı Makina, tasarım merkezi olarak Bakanlık onayı alan 3 şirketten biri oldu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yayınladığı 5746 sayılı Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun; özel sektörde, tasarım yoluyla ülke ekonomisinin uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir yapıya kavuşturulması için ürün veya ürünlerin işlevselliğini artırma, geliştirme, iyileştirme ve farklılaştırmaya yönelik yenilikçi faaliyetlerin artırılması, tasarım personeli ve nitelikli işgücü istihdamının artırılmasını desteklemeyi ve teşvik etmeyi amaçlıyor. Tasarım merkezi belgesi alan şirketlere, tasarım projeleriyle ilgili harcamaları için; tasarım indirimi, gelir vergisi stopajı teşviki, sigorta primi desteği, damga ve gümrük vergisi i̇stisnası gibi avantajlar da sunuluyor.

Ovaakça'da 9 bin 600 metrekare alanda kurulu fabrikasında araç üstü ekipman imalatı gerçekleştiren Orakçı Makina, projesini ve imalatını yaptığı ürün çeşitliliği kapsamında Türkiye'de yelpazesi en geniş şirketlerden biri konumunda bulunuyor. 1992 yılından bu yana üretim yapan şirket, global pazarlarda rekabet edebilen; ürün çeşitliliği yüksek, sürekli iyileştirme ve kalite anlayışından ödün vermeyen, dünyanın her yerinde müşterilerine satış sonrası ve öncesi destek veren bir yapıya sahip.

"Sürekli öğrenen ve kendini yenileyen bir sistem kurduk. Başarımızın anahtarı budur." diyen Orakçı Şirketler Grubu CEO'su İnşaat Mühendisi Özgür Orakçı, araç üstü ekipman üretiminde dünya markası olmak hedefiyle yola çıktıklarını belirterek, "Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan aldığımız 'Tasarım Merkezi Belgesi' bizi hedefimize bir adım daha yaklaştırdı." ifadelerini kullandı.

Hizmet, sanayi ve inşaat sektörlerinde 1978 yılından bu yana varlığını sürdüren Orakçı Grup şirketlerinden biri olan Orakçı Makina'nın otomotiv sanayi sektöründe plastik enjeksiyon kalıp ve otomotiv yedek parça üretimi yapan iki şirketi daha bulunuyor.

Atık yönetimi ekipmanları, araç üstü sepetli platformlar, oto kurtarıcılar ve özel ürünler şeklinde ürün gamını gruplayan Orakçı Makina, yıllık bin 200 adet ekipman üretim kapasitesine sahip bulunuyor.

İnovatif yaklaşımlarla global pazarda her geçen gün marka bilinirliğini arttıran şirket, bugün üretiminin yüzde 95'ini Ortadoğu, Güney Afrika, Türki cumhuriyetler, Güney Amerika, Avrupa ve Asya Pasifik bölgelerine ihraç ediyor.

Orakçı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi, Çevre Yüksek Mühendisi Betül Orakçı ise; "Günümüzde kalite kavramının, sadece müşteri beklentilerini karşılamak olmadığının, müşteri beklentilerinin üzerinde ürün ve hizmet sunmak olduğunun bilinci içerisindeyiz. Bu kapsamda müşterilerimizin önce beklenti ve taleplerini iyi analiz etmeye çalışıyoruz. Müşterilerimizden aldığımız olumlu/olumsuz tüm verileri ürün ve/veya hizmet noktasında değerlendirip iyileştirmeler kapsamında ürün ve hizmetlerimize veya yeni tasarım girdileri olarak süregelen çalışmalarımıza yansıtıyoruz." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.