SON DAKİKA
Hava Durumu

Tuna: Galip gelemedik, sorumlusu benim

Bursaspor Teknik Direktörü Tamer Tuna, 2-1 mağlup oldukları Ankaragücü maçı ile ilgili olarak, "1-0 önde iken kazanamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu maçı galip bitirememek tamamen benim sorumluluğumda." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2022 22:57
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2022 23:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Tuna: Galip gelemedik, sorumlusu benim

Spor Toto 1. Lig'de 26. hafta maçında MKE Ankaragücü'ne deplasmanda 2-1 yenilen Bursaspor'un Teknik Direktörü Tamer Tuna, "Bu maçı galip bitirememek tamamen benim sorumluluğumda. Buradan kazanarak ayrılmak istedik, bunu başaramadık, Ankaragücü'nü tebrik ediyorum." dedi.

Tuna, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, 1-0 önde oldukları halde kazanamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, "Oyunun ikinci yarısında geçiş oyununa dönebileceğini de bilerek hamlelerimizi de buna göre yaptık. Lig lideri şampiyon adayı bir takıma karşı pozisyonlar ürettik mi? Evet ürettik. En olumlu pozisyonları ortaya koyabildik fakat 60. dakikadan sonra biraz orta sahamızla ilgili takımdan oyun disipliniyle ilgili kopuşlar oldu." diye konuştu.

Tuna, fiziksel de kendi açılarıyla ilgili sorunlar olduğunu ifade ederek, "Bu maçı galip bitirememek tamamen benim sorumluluğumda. Buradan kazanarak ayrılmak istedik, bunu başaramadık, Ankaragücü'nü tebrik ediyorum." dedi.

Dalcı: Kazanmak için elimizden geleni yaptık

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Dalcı da, kazanmak adına yapılması gereken her türlü fedakarlığı gösterdiklerini söyledi.

Maça çok iyi başladıklarını, ilk bölümde üç-dört tane net pozisyonları olduğunu belirten Dalcı, "Çok rahat pozisyonlardı bunlar gol olmuş olsa maçın hikayesi çok farklı olurdu. Fakat onları atamayınca çok talihsiz bir gol yedik, takımın biraz demoralize olduğunu net bir şekilde gördük." dedi.

İkinci yarı takımı toparlamak için oyuncularıyla farklı şeyler konuştuğunu ifade eden Dalcı, "Aslında Bursaspor'un kadrosu gayet iyi, onlar sezon başı şampiyonluğa kurulan bir takımdı ama bulundukları kaostan bir türlü çıkamamaları her maçı biraz daha kendi içerisinde zor duruma sokuyor, Bursaspor adına. Bireysel olarak baktığımızda ise gerçekten çok yetenekli bir takım." diye konuştu.

İkinci yarı oyuna iyi başladıklarını aktaran Dalcı, şöyle devam etti:

"46. dakikada iki tane yüz de yüz pozisyonumuz vardı. Totalde hatırladığım 7-8 tane çok net pozisyonlarımız vardı. Şampiyonluğa oynuyorsan bu tarz maçlarda bu pozisyonları gol yaparsan o zaman düğüm çözülüyor. Buraları doğru irdelememiz, üzerinde daha çok çalışmamız gerekiyor. Şöyle bir gerçeklik var, oyuncularımın hakkını sonuna kadar vermek gerekiyor. Hepsi yürekten oynadı sonuna kadar vazgeçmedi, kazanmak adına yapılması gereken her türlü fedakarlığı gösterdiler. Dolayısıyla buradan bütün oyuncularımı yürekten kutluyorum, geri dönüşü gerçekten muhteşem oldu. Oyuncularım istediği için böyle oldu çok net söyleyebilirim."

Dalcı, taraftarların desteğine yönelik de camia olarak Süper Lig'e çıkmayı çok istediklerini belirterek, "Bütün taraftarlarımıza yürekten teşekkür ediyorum." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.