SON DAKİKA
Hava Durumu

TOFAŞ uzatmada güldü

FIBA Erkekler EuroChallenge Kupası A Grubu maçında TOFAŞ, konuk ettiği Slovenya'nın Krka Novo Mesto takımını normal süresi 62-62 biten karşılaşmada 82-79 yendi.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2012 01:03
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2012 01:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
TOFAŞ uzatmada güldü

Karşılaşmaya iki takım da adam adama savunma yaparak başladı. İlk üç dakikalık periyotta iki takım da sayı üretemedi. 3. dakikanın sonunda konuk ekip Lucic ile ilk basketi buldu. 5. dakika 8-2 Krka'nın üstünlüğüyle geçildi. Bu bölümden sonra toparlanan TOFAŞ, Nichols ve Elonu'un basketleriyle periyodu 12-11 önde tamamladı. 

İkinci periyoda hızlı başlayan TOFAŞ oldu. Samet ve Can Altıntığ ile üst üste basketler bulan ev sahibi takım, 15. dakikayı 21-14 önde geçerken, 20. dakikada Ruziç'in basketiyle farkı 10 sayıya çıkardı: 30-20. TOFAŞ, devreye de 36-25 önde girdi.

Üçüncü periyoda ise Krka Novo Mesto hızlı başladı. Konuk takım, Lalic ve Lobrek'in etkili oyunuyla periyodun bitimine 33 saniye kala farkı 2 sayıya indirdi ve periyot bu skorla sona erdi: 44-42.

Son periyot çekişmeli geçti. Konuk takım, Pavic'in basketiyle durumu 44-44 yaparak skoru eşitledi ve 34. dakikada Kastrati'nin basketiyle 48-49 öne geçti. Ruziç ve Kenan'la karşılık veren TOFAŞ, 37. dakikada yeniden öne geçti: 57-55. Bitime 38 saniye kala konuk ekip Lorbek'in 3 sayılık basketiyle durumu 59-62 yaparak skor üstünlüğünü bir kez daha eline aldı. Son bölümde baskısını arttıran TOFAŞ, 7 saniye kala Burtt'ın basketiyle skoru 62-62'ye taşıdı ve maçın normal süresi bu skorla tamamlandı.

TOFAŞ, uzatma bölümünde İnanç ve Burtt'la basketler üretti. Slovenya temsilcisi Pajic ve Lucic'le karşılık vermesine rağmen TOFAŞ maçı 82-79 kazanarak, gruptaki ikinci galibiyetini aldı.  

ÇAKI: ÜÇÜNCÜ PERİYOTTA SIKINTI YAŞADIK

TOFAŞ antrenörü Ahmet Çakı, uzatma bölümünde 82-79 kazandıkları Krka Novo Mesto maçına ilişkin olarak, ''Üçüncü periyotta sıkıntı yaşadık'' dedi.

Çakı, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, erken faul problemi yaşamaları nedeniyle genç oyuncularının daha fazla süre aldığını söyledi. 

İlk iki periyotta etkili olduklarını ifade eden Çakı, ''Üçüncü periyotta sıkıntı yaşadık. Faul problemi nedeniyle sık sık oyuncu değiştirdik. Çok oyuncuyla oynamak ritmimizi kaybettirdi. 13 sayı öndeyken rakip skoru eşitledi.

Buna rağmen oyundan kopmadık ve uzatma bölümünde de olsa maçı kazanmayı bildik'' diye konuştu.
Krka Novo Mesto antrenörü Sekulic ise TOFAŞ'ın iyi takım olduğunu belirtti.

Maçın oldukça çekişmeli geçtiğini bildiren Sekulic, ''Maçın böyle çekişmeli geçeceğini tahmin ediyorduk. TOFAŞ'ı tebrik ediyorum'' dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.