SON DAKİKA
Hava Durumu

Parayı veren Stadyum'a adını yazdıracak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursaspor'un daha güçlü olması için para gerektiğini belirterek, yeni stadyumun isminin de ne olacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2013 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2013 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Parayı veren Stadyum'a adını yazdıracak

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, uluslararası kongrelerin mekanlara değil, şehirlere geldiğini, Bursa'yı marka şehir yapmak için çalıştıklarını belirterek, "Merinos AKKM'de yeteri büyüklükte salon olmadığı söyleniyor. Daha büyüğüne talipsek 3 bin kişilik salon yapmalıyız. Merinos Stadı'nın bulunduğu ada, inşallah Merinos Kongre Oteli olacak" dedi.

Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nin (Merinos AKKM) hizmete girmesinin 3. Yılı nedeniyle düzenlenen toplantıda, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Merinos AKKM Genel Koordinatörü Semih Pala köşe yazarları ve basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Büyük Teras'taki değerlendirme toplantısında konuşan Başkan Recep Altepe, hedefleri olan bir yönetim olduklarını, Bursa'yı marka şehir yapmak için çalıştıklarını söyledi. Marka şehirlerin, marka tesislerle oluştuğunu anlatan Altepe, "Merinos tesisleri, geçtiğimiz dönem Hikmet Şahin tarafından kongre ve kültür merkezi olarak projelendirildi. Bizim dönemimizde de tamamlandı. Merinos AKKM'yi ziyaret eden, programlara katılanlar güzel anılarla ayrılıyor. Binted ve Merinos AKKM personeli gece gündüz koşturarak en iyi şekilde tesisleri işletmek için uğraşıyor. Halkımıza en mutlu olduğu konuları sorduğumuzda, metro ve tramvay yatırımlarının ardından kültürel ve sanatsal faaliyetleri söylüyor. Merinos AKKM'de açıldığı günden bu yana 900 gün boyunca program yapılmış. 2 bin 143 faaliyet yapılmış. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Yeni stadyum, Bilim Teknoloji Merkezi gibi dev projeler yürüttüklerini kaydeden Altepe, marka şehir olmak için dünya çapında yatırımlar gerektiğini dile getirdi. Merinos AKKM'nin yapımı sırasında Avrupa'daki tesisleri taradıklarını, yoğun etkinlik programı göremediklerini belirten Altepe, "Gördük ki bu iş kongre merkeziyle değil, şehirlerle oluyormuş. İnsanlar onların ayağına geliyor. Onların üye olduğu tüm birliklere biz de üyeyiz. Berlin'deki kongre merkezinin yılda 20 program yaptığını gördük. Onun dışındaki günlerde boş duruyor. Kongre merkezlerinin kar etmesi zaten hedef değil. Biz buradan zarar etmiyorsak, aktiviteler birbiri ardına yapılıyorsa, az personelle faaliyetlerin altından kalkılıyorsa başarıdır. 'Tesisleri özel sektöre verirsek, Bursalılar bir daha zor girer' diye düşündük. Toplam 200 trilyon harcanan tesislerin doya doya kullanılmasını istedik. Ayrı bir işletme mantığını oturtarak Binted şirketiyle birlikte başarılı olması için gece gündüz çalışıyoruz" diye konuştu.

"Stadın isminin yıllık bedeli belirlenecek"

Uluslararası kongrelerin marka şehirlere geldiğini, insanların önce hangi şehirde kongre yapacağına karar verdiğini, daha sonra mekanı belirlediklerini dile getiren Altepe, kongrelerin olması için Bursa isminin öne çıkması gerektiğini vurguladı. Yerel yönetimlerin gerekli çalışmayı yaptığını, turizm aktörlerinin de aktif olmasını isteyen Altepe, şunları söyledi;

"Bursa'nın turizm şehri olması için her türlü yatırımı yapıyoruz. Uludağ'ın yerinden yönetimi için mücadele ediyoruz. 'Bursa'nın marka olması için takımının şampiyon olması gerekir' diyorduk. Halkın da desteğiyle Bursaspor şampiyon oldu. Tanınırlığımızı birkaç kat arttırdı. Yeni stadyum, Bursa'ya prestij kazandıracağı gibi takımın artık para sıkıntısı yaşamamasını da sağlayacak. Stadyumun her şeyi parayla olacak. İsmi, parayı verenin olacak. Geçtiğimiz yıllardaki gibi büyükşehir belediye başkanı kapı kapı dolaşıp para mı toplayacak? Stadın isminin yıllık bedeli belirlenecek. Tüm alanlar gelir elde edecek. Bunlar Bursa'nın marka olması için önemlidir".

"Kapalı atletizm stadı, Modern buz hokeyi salonları yapılacak"

Bursa'nın her alanda kabuk değiştirdiğini belirten Altepe, tarihi mekanların restorasyonlarının, raylı sistem yatırımlarının yanı sıra yeni yeni kültür merkezleri de açtıklarını ifade etti. Stadyumun ardından kano yarışlarının yapılacağı tesisler, kapalı atletizm stadı, modern buz hokeyi salonları yapılacağını açıklayan Altepe, Bursa'nın har köşesine modern tramvayların gideceğini dile getirdi. Hizmete giren BUDO ve deniz uçağıyla İstanbul'u şehre yaklaştırdıklarını anlatan Altepe, "Bunlar hep Bursa turizmi için yapılan yatırımlardır. Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsası'yla birlikte hava ulaşımını da destekliyoruz. Kongre yapacaksınız havaalanınız yok? Ticaret Borsası yetkilileri şehrin batısından da İstanbul'a uçak kaldırılmasını talep etti. Yolcu varsa yarın kaldırırız. Eksikliklerin giderilmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak çalışıyoruz. Bursa'nın pazarlanması konusunda sektöre de önemli işler düşüyor. Bizler zaten uluslararası kongreleri getirecekleri salonları bedava vereceğiz. Hatta etkinliklerimizi de erteleriz. Bizler Merinos AKKM değil, şehir kazansın mantığındayız" dedi.

"Merinos Stadı Merinos Kongre Oteli olacak"

Merinos AKKM'de yeteri büyüklükte salon olmadığını hatırlatan Altepe, "Daha büyüğüne talipsek 3 bin kişilik salon yapmalıyız. Merinos Stadı'nın bulunduğu ada, inşallah Merinos Kongre Oteli olacak. Orda da 3 bin kişilik salonu yapmış olacağız. Burayı tamamlayan bir otel gerekiyor. Önümüzdeki günlerde uygulamaya alacağımız çalışmaların içerisinde yer alıyor. Golf sporu için uygun doğal mekanlarımız da var. Tüm yıl çalışabilecek ve büyük döviz getirisi olan bu tür alanlara özel sektörün girmesi gerekir. İlerde bu yatırımı da biz yapabiliriz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.