SON DAKİKA
Hava Durumu

Orhun Ene: Daha gidecek yolumuz var

Galatasaray galibiyetini değerlendiren TOFAŞ Basketbol Takımı Başantrenörü Orhun Ene, "Evimizde Türk oyuncularımızın çok büyük katkısı var. Aynı katkıyı deplasmanda ve Eurocup maçlarımızda da bekliyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2018 02:10
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2018 02:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Orhun Ene: Daha gidecek yolumuz var

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 4. haftasında evinde Galatasaray'ı 97-82 yenerek ligdeki üçüncü galibiyetini elde eden TOFAŞ'ta Başantrenör Orhun Ene ve Kamerunlu oyuncu Kenny Kadji karşılaşmayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Maça kötü başladıklarını belirten deneyimli çalıştırıcı, "İlk periyotta ve üçüncü periyotta iyi bir performans sergileyemedik. Diğer periyotlarda da bunu telafi edebilmek için çok enerji harcadık. Bizim daha gidecek yolumuz var. Özellikle iç sahada Türk oyuncularımızın çok büyük katkı alıyoruz. Burada oynadıkları gibi deplasmanda da aynı enerjiyi ve eforu görmek istiyoruz. Çünkü takım içinde çok önemli rollerdeler. Üç sene öncesinde nasıl Yiğit bizim için skor atması gereken bir oyuncuysa şimdi de öyle. Hiçbir zaman görev adamı gibi kullanmadık onları, Muhsin'i de öyle. Bu kadar sene yatırım yaptığımız oyuncular. Türkiye liginde de bence bir boşluk var. Özellikle özgüveni olan gelen genç oyuncular konusunda. Amacı olan, kötü günden sonra da çalışıp mücadele etmeye hazır olan, geri adım atmayan oyuncular başarılı olacaklar. Bizim bu arkadaşlar bunu gösteriyor ama bir standardı da yakalamamız gerekiyor. Oynadıkları bu oyunu deplasmanda da Eurocup'ta da bekliyorum. Çünkü takım olarak buna ihtiyacımız var. Biz onları yabancı oyuncuları dinlendirmek için değil, üretsinler diye düşünüyoruz" dedi.

Aldıkları galibiyette kendi yetiştirdikleri oyuncuların önemli rol oynadığını ifade eden Orhun Ene, şöyle devam etti:

"Muhsin bir kere çok iyi oynadı. İstediğimiz gibi perdeleme yaptı. İstediğimiz gibi devrildi. İstediğimiz gibi içeride enerji koydu. Onun için bence gidişatı değiştiren oyunculardan biri oydu. İkinci olarak da sonradan oyuna giren, cesur oynayan Yiğit'i söyleyebiliriz. Ne olursa olsun Galatasaray iyi bir takım. Yetenekli bir takım. Belki tecrübesizler ama dikkat etmediğiniz günde çok tehlikeli olabilirler. Önemli bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum. Seyircimize de çok teşekkür etmek istiyorum. Onları da mutlu ettiğimizi düşünüyorum. Aldığımız galibiyetin bir hikayesi var. Bu hikayede kendi yetiştirdiğimiz oyuncular bugün bize önemli bir maçı kazandırabilecek düzeye geldiler. Şimdi önümüzde çok önemli Cedevita Zagreb maçımız var. Aynı atmosferi ortaya koyup, onlara tekrardan güzel bir galibiyet yaşatmak istiyoruz."

KENNY KADJI: ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

TOFAŞ Basketbol Takımı'nın Kamerunlu basketbolcusu Kenny Kadji de, Türk oyunculardan gelen katkının galibiyette önemli rol oynadığını söyledi. Karşılaşmaya istedikleri tempoda başlayamadıklarını kaydeden Kadji, "Üçüncü ve dördüncü periyotlarda tempomuzu artırdık. Türk oyunculardan da iyi katkı da geldi. Muhsin, Berkan ve Yiğit çok iyi oynadılar. Daha çalışmaya devam etmemiz lazım. Şimdi iki tane çok önemli maç var önümüzde. Bu performansımızı o maçlarda da göstermek istiyoruz" şeklinde ifadeler kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.