SON DAKİKA
Hava Durumu

Kayserispor-Fenerbahçe maçında sarı-lacivertli taraftar stada alınmayacak

Tribünlerden yükselen "Hükümet istifa" tezahüratlarının ardından Kayserispor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçe taraftarının alınmaması kararlaştırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2023 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2023 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Kayserispor-Fenerbahçe maçında sarı-lacivertli taraftar stada alınmayacak

Fenerbahçe-Konyaspor maçında sarı-lacivertli tribünlerden yükselen "Hükümet istifa" sloganlarının ardından iktidardan ilk hamle geldi. Kayseri İl Güvenlik Kurulu, 4 Mart'ta oynanacak Kayserispor-Fenerbahçe maçına deplasman takımı taraftarlarının alınmamasına karar verdi.

Kayseri İl Güvenlik Kurulu'nun kararına göre maça sadece ev sahibi takımın taraftarları girecek. Kayserispor-Fenerbahçe maçının bilet satış sayfasında şu açıklamaya yer verildi:

"Kayseri İl Güvenlik Kurulu kararı gereğince; karşılaşmaya Fenerbahçe Misafir takım seyircisi alınmayacaktır. Kayseri İl Güvenlik Kurulu kararı gereğince son 20 gün içerisinde Fenerbahçe logolu Passolig kartını iptal eden kişiler ev sahibi tribünlerden bilet/transfer alamayacaklardır."

Ne olmuştu?

Fenerbahçe'nin cumartesi günü Konyaspor'la Kadıköy'de oynadığı maçta Kahramanmaraş merkezleri depremler nedeniyle "Hükümet istifa" sloganları atılmıştı. Bir gün sonra Beşiktaş tribünlerinde de aynı sloganlar atılmıştı.

Tribünlere tepki gösteren MHP lideri Devlet Bahçeli, Beşiktaş üyeliğinden istifa ettiğini açıklamış, slogan atan taraftarların da tespit edilmesini ve maçların seyircisiz oynanmasını istemişti. Bahçeli'nin açıklamalarının ardından Kayserispor, "Devletimizin yanındayız" başlıklı bir açıklama yayınlamıştı.

Bunun ardından MHP lideri Bahçeli'nin girişimi sonucu yapılan yasa değişikliği ile cezaevinden çıkarılan suç örgütü lideri Alattin Çakıcı, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla "Hükümet istifa" tezahüratı yapan taraftarlar ile muhalefeti "Devlet ve milletine bağlı olanlar bu ihaneti asla unutmayacaklar" sözleriyle tehdit etmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.