SON DAKİKA
Hava Durumu

Karaman: Biz taraf değiliz

Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, kulübün 7 Haziran'da yapılması planlanan olağanüstü genel kuruluna ilişkin, "Seçimlerin ne olacağını bilmiyorum. Biz taraf değiliz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2013 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2013 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Karaman: Biz taraf değiliz

Karaman, Bursaspor TV'ye yaptığı açıklamada, kongreyle ilgilenmediklerini, teknik heyet olarak görevlerinin takımı şehre yakışır mücadeleyi edecek şekilde hazırlamak olduğunu belirtti.

"Seçimlerin ne olacağını bilmiyorum. Biz taraf değiliz" diyen Karaman, şöyle konuştu:

"Başkanımızın vefatından sonra herkese büyük görev düşüyor. Hedef olarak Türkiye Ligi'nde sürekli olarak ilk dörde oynayacaksın. Bunu yaparken de Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve diğer takımların güçlerine, yaptıkları transferlere bakacaksın. Onlara karşı mücadele etmek, karşı mücadeleyle olur. Onların ekonomisiyle hareket edemezsin ama taraftarın, gücün ve ruhun ile mücadele edebilirsin. Onlar transferlerde yanlış yapacak, bizim yanlış yapma lüksümüz yok. Şehir, yönetim, başkan olarak, teknik adam olarak asla lüzumsuz para harcama lüksümüz yok."

Karaman, Bursaspor taraftarların maçlarda takımı büyük bir coşkuyla desteklediğini ifade ederek, "Maç esnasında öyle bir ruh oluyor ki, benim de çıkıp oynayasım geliyor. Bursa'nın taraftarı Anadolu'nun önünde olan bir profil" diye konuştu.

Başarı için takımın bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini aktaran Karaman, sadece bir oyuncuya "star" benzetmesi yapılmasının onun için de haksızlık olduğu düşüncesini taşıdığını bildirdi.

Karaman, başarılı takımlarda camianın bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Futbol takım oyunudur ve takımın starı önce takımını star yapmalı. Büyük oyuncular takımı hep sırtlamışlardır. Biz kültürel olarak oyuncuları son derece seviyoruz, saygı duyuyoruz ve inanılmaz bir yere çıkarıyoruz. Ama yeri gelince de indiriyoruz. Esas mesele bu tür oyuncuların takımı oraya çıkarmalarıdır. Birinci derecede star takımdır. Ama o takım içinde starlaşan oyuncular vardır. Batalla da bunlardan biri. Batalla'yı ayrı bir yere koymak lazım. Bunların çoğalması gerekiyor. Onun da vasat oynadığı maçlar olmuştur ve olacaktır. Diğer oyuncuların bu zamanlarda bu görevi yerine getirmesi gerekir. Kare ası saydığınız zaman başkan var, yönetim var, medya var, taraftar var. Hepsi ayrı bir kare as. Futbol takımı kare as. Batalla kare as. Böyle bir kare as daha şık."

"Hayalim Şampiyonlar Ligi müziğini yeniden dinletmek"

Hikmet Karaman, Bursaspor'da göreve biraz buruk ve tartışmalı geldiğini anımsattı. Bursaspor'a sadece görev almak için gelmediğini, hedefleri ve hayalleri olduğunu anlatan Karaman, "Bursa, dünyayı yöneten hükümdarların çıktığı bir şehir. Bizlerde de Avrupa futbolunu yönetecek cesaret ve ruh var. Hayalim Şampiyonlar Ligi müziğini yeniden dinletmek. Sen böyle düşünürsen o müziği dinletirsin" değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.