SON DAKİKA
Hava Durumu

'I Run' koşusu 7 Ekim'de yapılacak

Eker tarafından bu yıl beşincisi kez düzenlenen sağlıklı yaşam koşusu 7 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek. Yarışmaya 2 bin 500'den fazla kişinin katılması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2018 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2018 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'I Run' koşusu 7 Ekim'de yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Atletizm Federasyonu ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın destekleriyle Eker firması tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen Eker I Run Yol Koşusu, 7 Ekim Pazar günü yapılacak.

Eker Meydanı'nda yapılan tanıtım toplantısında konuşan Eker Süt Ürünleri Genel Müdürü Yardımcısı Nevra Eker Güryel, koşunun 3 kategoriden oluşacağını söyledi.

Güryel, yarışmanın Eker Meydanı'ndan start alacağını belirterek, yarışmaya 2 bin 500'den fazla kişinin katılmasını beklediklerini ifade etti.  

Yarışmanın 5 yıldır devam ettiğini aktaran Güryel, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"2014 yılında birincisini yaptığımız Eker ayran koşusunun bu yıl 5'incisini düzenliyoruz. Şuan itibariyle yaklaşık bin 500 kayıt var. Toplamda 2 bin 500 kayıt olmasını bekliyoruz. Geçen yıl 18 ilden katılım oldu. 5 yıl içerisinde 50'ye yakın ilden katılımcı oldu. Dolayısıyla bu koşu organizasyonunun Bursa'ya da tanıtım açısından çok önemli fayda sağladığını düşünüyoruz. Önemli paydaşlarımızdan bir tanesi de Adım Adım. Adım Adım Platformu altında önemli sivil toplum kuruluşlarına yardım severlik koşusu kapsamında destek sağlanıyor ve toplanıyor. Ayrıca bu koşunun gelirinin bir kısmıysa otizmli gençlerin eğitimi için destek oluyor."

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanvekili Muzaffer Karadeniz, koşuya yaklaşık bin 500 kayıt olduğunu ifade ederek, "Ben 2 bin 500 kişiden daha fazla kayıt bekliyorum. Tüm Bursalıları çocuklarıyla birlikte güzel bir gün geçirmeleri için koşuya davet ediyoruz." diye konuştu.

Nilüfer ilçesindeki Eker Meydan'dan başlayıp Orhaneli Yolu'nda devam edecek olan koşuda yarışmacılar, 15K, 5K ve Minik Adımlar koşuları olmak üzere 3 ayrı kategoride yarışacaklar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.