SON DAKİKA
Hava Durumu

Galatasaray'da başkanlık seçimi iptal edildi

Galatasaray'da 30 Nisan'da yapılması beklenen genel kurul için ihtiyati tedbir kararı verildi. Sarı-kırmızılı kulüpte seçimin gerçekleşmesi için Başkan Burak Elmas'ın istifa etmesi gerekiyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2022 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2022 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Galatasaray'da başkanlık seçimi iptal edildi

İstanbul 10. Asliye Mahkemesi, Galatasaray'da 30 Nisan'da gerçekleşmesi beklenen genel kurul için ihtiyati tedbir kararı verdi. Sarı-kırmızılı kulüpte seçimin gerçekleşmesi için Başkan Burak Elmas'ın istifa etmesi gerekiyor.

Galatasaray'da geçtiğimiz ay gerçekleşen yıllık olağan divan kurulunda başkan Burak Elmas ve yönetimi mali anlamda ibra edilirken, idari yönden ibrası gerçekleşmedi. Yaşanan bu olay sonrasında Galatasaray seçime gitme kararı aldı.

Sarı-kırmızılılar, Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu 23 Nisan'da, çoğunluk sağlanamaması halinde 30 Nisan'da gerçekleştirecekti. Bu genel kurul öncesinde Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu adaylıklarını açıklamış ve çalışmalarına hızlı bir şekilde başlamışlardı.

Valilik, Galatasaray'daki yıllık olağan divan kurulunda usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle bir dava açmıştı. Bugün 10. Asliye Mahkemesi'nde görülen davada seçim için ihtiyadi tedbir kararı alındı. Bu karar sonrasında gerçekleşmesi beklenen seçim iptal edildi. Seçimin gerçekleşmesi için başkan Burak Elmas'ın istifa etmesi gerekiyor.

Burak Elmas, başkan adaylarını acil toplantıya çağırdı

Başkan Burak Elmas, bu haberi aldıktan sonra hemen telefonuna sarılarak, başkan adayları Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu ile divan kurulu başkanı Aykutalp Derkan'ı Nef Stadı'nda acil toplantıya çağırdı.

Sarı-kırmızılı takımın başkanı, bu toplantıda nasıl bir yol haritası izlemeleri gerektiğini görüşecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.