SON DAKİKA
Hava Durumu

Frutti Extra Bursaspor Avrupa'da yarı finale yükseldi

Frutti Extra Bursaspor, Basketbol ULEB Avrupa Kupası çeyrek final mücadelesinde deplasmanda Slovenya'nın Cedevita Olimpija takımını 85-83 yenerek yarı finale yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2022 22:53
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2022 02:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Frutti Extra Bursaspor Avrupa'da yarı finale yükseldi

Frutti Extra Bursaspor, 7Days EuroCup çeyrek final karşılaşmalarında Slovenyanın Cedevita Olimpija takımına konuk oldu. Deplasmandan 83-85'lik skorla galip ayrılan yeşil beyazlılar EuroCup yarı finaline adını yazdırdı.

Slovenya’nın başkenti Ljubljana’da Stozice Arena'da oynanan karşılaşma ev sahibi takımının oyuncusu Edo Muric’in üçlük atışıyla başladı. Maçın ilk 3 dakikasında Onuralp Bitim’in seri atışlarıyla öne geçen Frutti Extra Bursaspor, dengeli geçen ilk çeyreği John Holland’ın üçlüğüyle 21-23 önde kapattı. İkinci çeyrekte oyunda iyi bir ritm yakalayan yeşil beyazlılar farkı açarak soyunma odasına 36-50 üstün girdi.

Mücadelenin üçüncü çeyreği ev sahibi ekibin hızlı hücumlarıyla başladı. Son çeyreğe girerken farkı kapatmaya çalışan Sloven ekibe izin vermeyen Potanın Timsahları üçüncü çeyreği 64-67 önde tamamladı. Karşılaşmanın son çeyreği heyecanlı anlara sahne oldu. EuroCup yarı finalistlerinden birini belirleyen karşılaşmada kazanan takım 83-85'lik skorla Frutti Extra Bursaspor oldu.

Takımda; Derek Needham 20, John Holland 16, Onuralp Bitim 14, ve Andrew Andrews 12 sayıyla karşılaşmayı tamamladı. 

Bu galibiyetle yarı final biletini kazanan yeşil beyazlılar, yarı finalde MoraBanc Andorra ile karşılaşacak. Maçlar 3-4 Mayıs'ta oynanacak.

Maçmetre

Salon: Arena Stozice

Hakemler: Luigi Lamonica (İtalya), Saulius Racys (İsveç), Gentian Cici (Arnavutluk)

Cedevita Olimpija: Ferrell 20, Muric 12, Blazic 10, Omic 9, Dragic 4, Pullen 15, Auguste 13

Frutti Extra Bursaspor: Needham 20, Onuralp Bitim 14, Andrews 12, Hayes 8, Dudzinski 10, Holland 16, Metin Türen 5

1. Periyot: 21-23

Devre: 36-50

3. Periyot: 64-67

Sezer Sezgin: Mutluluk dolu bir gece

Maç sonrası oyuncuları kutlayan Frutti Extra Bursaspor Başkanı Sezer Sezgin, mutluluk dolu bir gece yaşadıklarını belirterek, "Bizim için bayram erken geldi ama henüz işimiz bitmedi. Kurulduğu günden bugüne, hedefimiz olan Avrupa kupalarında bayrağımızı ve armamızı şan ve şeref ile dalgalandırdığımız için çok gururluyum. Oyuncularımla ve camiamızla gurur duyuyorum. İyi ki Bursasporluyum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.