SON DAKİKA
Hava Durumu

Erkeklerden öğrendi şimdi kızlara öğretiyor

Bursa'da yaşayan 18 yaşındaki Melike Özpınar, şehir şehir gezerek erkeklerden öğrendiği atlı okçuluğu kurduğu kulüple kendisi gibi genç kızlara öğretiyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2018 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2018 11:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Erkeklerden öğrendi şimdi kızlara öğretiyor

Küçük yaşlardan itibaren babasına ait atlara binerek biniciliğini geliştiren Melike Özpınar, 3 yıl önce yay okçuluğuyla tanıştı. Bir yıl eğitim alarak okçulukta da profesyonel olan Özpınar, daha sonra binicilikteki tecrübesiyle atlı okçu olmaya karar verdi.

Balıkesir, Ankara, Muğla gibi kentlere giderek buralarda yaşayan usta erkek atlı okçulardan eğitim alan Özpınar, 2 yıl boyunca atlı okçulukta ilerledikten sonra kurduğu Yeşil Bursa Rahvan Atçılık ve Atlı Okçuluk Kulübü'nde yaşları 10 ila 25 arasında değişen kızlara yay okçuluğu ve atlı okçuluk eğitimi veriyor.

Özpınar, 10 yıldır at bindiğini, rahvan at yarışlarına katıldığını, Türkiye birincilikleri elde ettiğini söyledi.

Zamanla yay okçuluğuna ilgi duyduğunu anlatan Özpınar, "İlk önce yay okçuluğunda kendimi geliştirdim. Ok atarken at idmanlarını ihmal etmedim. Balıkesir, Ankara, Muğla gibi illere gittim. Türkiye'de atlı okçuluk kursu yok. Yapanlar, bilenler bilmeyenlere öğretiyor. Ben üstatlarımdan öğrendim. Öğrendiklerimi de öğretmeye çalışıyorum." diye konuştu.

'Yurt dışında ülkemi temsil etmek istiyorum'

Özpınar, kısıtlı imkanlarla çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirerek, şunları belirtti:

"Yay okçuluğunda antrenmanlarımız devam ediyor. Bir yandan okçuluğu öğretirken diğer yandan da at binme eğitimleri veriyorum. Bu ikisini birleştirmek çok zor. Sıkıntı yaşıyoruz, elimizde yeteri kadar at yok. Bunun için alan sıkıntımız da var ama elimizdeki imkanlar neticesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz." 

Kulüpte yaşları 10 ila 25 arasında değişen 20 kızın bulunduğunu aktaran Özpınar, "Kulüp üyelerimizden 6'sı atlı okçuluğa geçti. Beraber yarışmalara katılıyoruz. Yurt dışında da ülkemi temsil etmek istiyorum." dedi.

'Hedefim atlı okçu olmak'

Kulüp sporcularından 23 yaşındaki Songül Tunalı da psikolog olarak çalıştığını, iş dışındaki zamanlarda okçuluk eğitimi aldığını kaydetti.

Ankara'da bir süre eğitim aldıktan sonra Bursa'da Yeşil Bursa Rahvan Atçılık ve Atlı Okçuluk Kulübü ile tanıştığını belirten Tunalı, "Atlı okçulukta başlangıç aşamasındayım. Çocukluktan beri hep hayalimdi. Hedefim atlı okçu olmak. İnşallah yarışmalara da katılırım." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.