SON DAKİKA
Hava Durumu

Erkan Körüstan görevi devraldı

Bursaspor Kulübünün olağanüstü kongresinde başkanlığa seçilen Erkan Körüstan, görevi devraldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2013 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2013 15:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Erkan Körüstan görevi devraldı

Yeni yönetim kurulu üyeleriyle Özlüce Tesislerine gelen Körüstan, bir süre Bursaspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadir Şankaya ve önceki yönetimin ikinci başkanı Recep Bölükbaşı ile görüştü. Körüstan, daha sonra başkanlık makamında görevi Şankaya ve Bölükbaşı'dan teslim aldı. Kadir Şankaya, dün akşamki kongrenin çok güzel geçtiğini, katılım sayısının fazla olmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Yeni yönetimin yapacak çok şeyi olduğunu belirten Şankaya, "Kendilerine başarılar diliyorum. Bursaspor'da çıta çok yükseldi. Yeni yönetimin çıtayı daha da yukarılara taşıyacağına inanıyorum. İnşallah Avrupa'da da başarılı olabilecek bir takım oluştururlar. Sayın İbrahim Yazıcıyı da rahmetle anıyorum" dedi.

Recep Bölükbaşı ise görevi devrederken Bursaspor'u buralara getirmenin gururunu yaşadıklarını kaydetti. Bursaspor'a 7 sene hizmet ettiklerini dile getiren Bölükbaşı, "Bursaspor'un şehirde bütünlük sağlanırsa şampiyon olabileceğini, Avrupa Kupalarına katılabileceğini hep beraber gördük. Belki ilk defa borcu olmayan, kasada hatrı sayılır bir para bulunan bir kulüp devrediyoruz. Futbolcuların değeri de 20-30 milyon avrodan 50-60 milyon avrolara çıktı. İnşallah mevcut yönetim Bursaspor'u daha ilerilere taşıyacaktır. Kongrenin ve yeni yönetimin Bursaspor'a hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Erkan Körüstan da sözlerine "İbrahim Yazıcı'yı rahmetle anıyorum. Keşke aramızda olsaydı da kendisine teşekkür etme fırsatını bulsaydık" diyerek başladı. Bursaspor'un tarihi bir kongre yaşadığını ifade eden Körüstan, "Seviyeli ve düzeyli bir kongre oldu. Adayların birbirini tebrik etmesi birlik ve beraberliğin sağlanmasında yardımcı olacaktır. Bütünlük olursa başarı gelir. Bursaspor'un yakaladığı ivmeyi sürekli hale getirmek tek hedefimiz olacak. Allah yar ve yardımcımız olsun" ifadesini kullandı.

Körüstan, gazetecilere, "siz sormadan ben söyleyeyim" diyerek, teknik direktör konusunda yönetim kurulu ile toplandıktan sonra bir karar vereceklerini açıkladı.

Bursaspor'da profesyonel bir yapılanma içinde olacaklarını kaydeden Körüstan, "Asbaşkanlık ve basın sözcülüğü gibi görevler yeni yönetimde olmayacak. Bu görevleri profesyonel kadrolara devredeceğiz" dedi.

Körüstan, bir gazetecinin, "Hikmet Karaman ile anlaşamazsanız bir 'B' planınız var mı?" sorusuna, "Bursaspor'un her zaman bir 'B' planı vardır. Ama önce hak Hikmet Karaman'dan yana. Çünkü, bu takımı Avrupa'ya taşıdı. Eğer anlaşabilirsek tekrar hocamızla devam edeceğiz" yanıtını verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.