SON DAKİKA
Hava Durumu

Ene: Baskıya karşı organize olamadık

Türkiye Kupası'nın takımlar için hata yapılmaması gereken bir yer olduğunu belirten TOFAŞ Basketbol Takımı Başantrenörü Orhun Ene, "Beşiktaş yenilgisinden öğrenmemiz gereken şeyler var. Baskı karşısında oyuncuların oyunu daha iyi okuması lazım" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2019 04:24
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2019 04:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Ene: Baskıya karşı organize olamadık

Ankara'da oynanan Erkekler Türkiye Kupası çeyrek finalinde Beşiktaş Sompo Japan'a 89-83 mağlup olan TOFAŞ'ta Başantrenör Orhun Ene ve oyunculardan Yiğit Arslan, karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'ı galibiyetinden dolayı tebrik eden deneyimli çalıştırıcı, "Zor maç olacağını biliyorduk. Beşiktaş zaten kaliteli bir takım. Hak ettikleri bir galibiyet aldılar, onları tebrik etmek lazım. Bizim bu maçtan öğrenmemiz gereken şeyler var." dedi.

Bütün takım rotasyonuna bakıldığı zaman tecrübesiz bir takım olduklarını kaydeden Ene, şunları söyledi:

"Oyunu kontrol etmekte zorluk çekiyoruz. Beşiktaş baskıyla bizim organizasyonumuzu bozdu. Ama neticede sonucunda da 9 tane faul kaçırdık, 14 tane üçlük kaçırdık. Zaten bir süreçte bu atışları soktuğumuzda da öne geçti. 13 Sayı farktan sonra öne geçmemiz ve oyuncularımızın bu karakteri göstermesi bence önemli ama sonunda Jason Rich sorumluluk aldı, çok zor atışlar soktu. Fakat buradan öğrenmemiz gereken şeyler var. O da baskıya karşı organizasyon yapamadığımızda oyuncuların daha iyi okuması lazım oyunu. Buralarda ne zaman cezaya gideceğimizin, ne zaman basit oyunu oynayacağımızın kararını iyi almak lazım. Oyunun başındaki o tempomuzu da sonradan gelen presle beraber birkaç tane top kaybı yapmasaydık Beşiktaş bu kadar özgüveni bulamayacaktı. Ama neticede Türkiye Kupası hata yapmamanız gereken bir yer. Biz bu maçta hata yaptık, şut sokamadık, faul sokamadık ve baskıya karşı organize olamadık. Bu da sonucu etkiledi."

'Bu mağlubiyetten dersler çıkaracağız'

Play-off'ta daha güçlü bir TOFAŞ olmak için çalışmaya devam edeceklerini belirten Yiğit Arslan ise Beşiktaş Sompo Japan karşılaşmasıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Beşiktaş'ı tebrik ediyorum. Çok güzel mücadele verdiler. Sert bir maç oldu. Enerjimizle geri geldik ancak oyunun sonunda hem yorulduk hem de bireysel takım anlamında hataları üst üste yapınca mağlup olduk. Bu mağlubiyetten dersler çıkartıp, ligdeki konumumuzun üstüne tırmanmaya çalışacağız. Konumumuzu korumaya çalışacağız ve play-off'ta daha güçlü bir TOFAŞ olmaya çalışacağız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.