SON DAKİKA
Hava Durumu

DAĞDER bir geleneği devam ettiriyor

Bursa'da düzenlenen "9. Geleneksel DAĞDER Yağlı Pehlivan Güreşleri" başladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2018 23:28
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2018 23:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
DAĞDER bir geleneği devam ettiriyor

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Atatürk Stadyum Park'ta cazgırlığını "İznikli Pele Mehmet" ile "Pele Bülent"in yaptığı etkinlikte, "Kırkpınar Davul Zurna Ekibi" ve DAĞDER Mehter Takımı konser verdi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, açılış programında yaptığı konuşmada, geleneklerin yaşatıldıkça geleceğe taşındığını söyledi. Aktaş, geleneksel değerlerin insanları birbirine bağladığına değinerek, "Geleneksel sporlarımız bu değerlerden ve her biri sadece bir spor dalı olmaktan öte içinde bir kültürü barındırır, her biri Türk kültürünün önemli yansımalarıdır" dedi.

Ata sporlarının yüzlerce yıl öncesinden bugünlere kadar geldiğini ve kültürün inanç, örf ve adetleriyle şekillenerek kimlik kazandığını anlatan Başkan Aktaş, "Geleneksel spor oyunlarımız her zaman dayanışmayı, kaynaşmayı, birlik ve beraberliğimizi güçlendiren etkinlikler olmuştur. İnsanlık tarihinin en zengin kültürlerinden birine sahip olan kültürümüzde güreş, okçuluk, cirit, binicilik gibi sporlar yüzlerce yıl önceki coşkusuyla hala varlığını sürdürüyor. Bizler kültürümüzün birer aynası olan bu sporlarımızı destekleyerek geleceğe taşınması için çalışıyoruz" diye konuştu.

Aktaş, Büyükşehir Belediyesi tarafından, gençlerin sağlıklı nesiller olarak yetişmesi için sporun her dalında modern tesisler inşa edildiğini, farklı branşlarda eğitimlerin verildiğini ve önemli organizasyonlara imza atıldığını da ifade etti.

AKP Bursa Milletvekili Osman Mesten ile CHP Bursa Milletvekili ve Geçmiş Dönem DAĞDER Başkanı Erkan Aydın ise güreşin, kültürel mirasın önemli bir değeri olduğunu ifade ederek, programa destek olan Aktaş'ı tebrik etti.

DAĞDER Başkanı Prof. Dr. Ali Kaya da tarih ve kültür şehri Bursa'da önemli bir ata sporunun yaşatıldığını belirterek, tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Osman Aynur, Hasan Tuna, Hamza Köseoğlu, Ünal Karaman, Şükrü Kazan, Faruk Akkoyun, Süleyman Aykırı, Ahmet Kavakçı, Mahmut Kavakçı, Ertuğrul Dağdeviren, Cengiz Zengin, Durmuş Altun, İsmail Erkal, İsmail Koç, Hüseyin Şahinal, Osman Özgün, Onur Şener, Mustafa Başdemir ve Ali Gökçen gibi önemli pehlivanların mücadele ettiği etkinlikte, "minik" ve "baş" olmak üzere 13 kategoride 260 güreşçi ter dökecek. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.