SON DAKİKA
Hava Durumu

Büyükşehir’den üniversiteye futbol sahası

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Uludağ Üniversitesi’ne kazandırılan futbol sahası, Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu’nun katıldığı törenle açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2022 22:16
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2022 22:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Büyükşehir’den üniversiteye futbol sahası

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü’ne yeni bir futbol sahası ve sosyal tesisler kazandırdı. Proje kapsamında, 8 bin 816 metrekare alan üzerinde yapılan çalışmalar sonunda 105x68 metre ölçülerinde sentetik çim saha ve 265 metrekarelik 4 ayrı soyunma odası ve idari bina yapıldı.

Futbol sahasının açılış törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Osman Kılıç, amatör spor kulüp başkanları, muhtarlar ve gençler katıldı.

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin 74 bin dolayındaki öğrenci sayısı ile Türkiye’nin en kalabalık ve en büyük üniversitelerinden birisi olduğunu söyleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ana kampüse futbol sahası kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Futbol sahasının yanında spor merkezi inşaatını da sürdürdüklerini ifade eden Aktaş, Gençlik Merkezi projesi için de yakın zamanda çalışmaya başlayacaklarını dile getirdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da, Bursa’da birçok projelerinin olduğunu ve bunları gerçekleştirmeye devam ettiklerini belirtti.

Konuşmaların ardından Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Adem Doğangün tarafından Bakan Kasapoğlu’na günün anısına plaket verildi. Gençler tarafından açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra Üçevlerspor ve Özlücespor karşılaşmasının santra vuruşunu Bakan Kasapoğlu ve Başkan Aktaş yaptı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.