SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursaspor olağanüstü kongresi başladı

İbrahim Yazıcı'nın vefatı nedeniyle yeni başkan ve yönetim kurulunu seçecek olan Bursaspor kongresi başladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2013 19:45
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2013 19:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursaspor olağanüstü kongresi başladı

BURSAPORT____

Atatürk Spor Salonu'nda saat 19.00'da divan heyetinin secilmesi ile başlayan kongrede 5 aday yarışacak.

Şükrü Akyollu'nun ortak önerge ile Divan Başkanı seçildiği kongrede saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

Bursaspor Divan Kurulu'nun da platformda yerini aldığı kongrede İbrahim Yazıcı'nın konuşmasının verildiği kısa bir video gösterisi yapıldı.

Divan heyetinde yer alan Gökçin Aras'ın yaptığı açış konuşması delegelerden yoğun alkış aldı. Divan Heyeti'nde Şükrü Akyollu'nun yardımcılıklarını Aras ile birlikte Serkan Subaşı ve Sedat Akgün yürütüyor.

Bursaspor 49. Genel Kurulu'na Ak Parti Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, CHP Milletvekilleri İlhan Demiröz, Sena Kaleli, Aykan Erdemir, MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy ile Bursa Büyükşehir eski Belediye Başkanı Erdoğan Bilenser ile çok sayıda siyasi parti yöneticisi de katılıyor.

Kongrede Bursaspor Kulübü Başkanvekili Recep Bölükbaşı'nın konuşmasının ardından denetim kurulu raporu okundu.

ADAYLARIN KONUŞMALARI

Atatürk Spor Salonu'nda yapılan genel kurula 2 bin 500 dolayında üye katıldı. Başkan adayları, salon girişinde tüm üyeleri karşıladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İkinci Başkan Recep Bölükbaşı, söz aldı.

Bursaspor'da bugüne kadar pek çok olağanüstü genel kurulun yapıldığını belirten Bölükbaşı, ancak ilk kez görev başındaki başkanın vefatı nedeniyle genel kurula gidildiğini anımsattı.

İbrahim Yazıcı gibi bir başkanla çalışmanın gururunu yaşadığını ifade eden Bölükbaşı, "Şampiyon başkanımızın aramızdan zamansız ayrılışı nedeniyle yeni başkan ve yönetim kurulunu seçmek zorundayız. Bizlerin görevi bitiyor ancak yeni seçilecek yönetim ne zaman ihtiyaç duyarsa yardıma hazırız" dedi.

Kulübün mali durumuna ilişkin ise Mümin Pekçan açıklama yaptı. Daha sonra, seçilecek yönetimin her türlü taşınmaz mal alımı, satımı ve borçlanma konusunda yetkilendirilmesine ilişkin verilen önerge, oy çokluğuyla kabul edildi.

Daha sonra yapılan oylamada Yönetim ve Denetleme Kurulu raporları oy çokluğu ile ibra edildi.

Muzaffer Önadım

Başkan adaylarından Muzaffer Önadım ilk konuşmayı yaptı.

Kesinlikle tüzük değişikliği yapılması gerektiğini belirten Önadım, "Tüzük değişikliğinin içinde başka şeyler de vardır. Kongre üyelerimiz saygın hale getirilecektir. Maç biletleri yeniden düzenlenecektir" dedi.

Bu mücadelede başkan seçilmek gibi bir derdim olmadığını söyleyen Önadım, şunları kaydetti:

"Ben kaybetsem bile Bursaspor kazanacaktır. Bursastore'un gelirleri artırılmalıdır. Meşhur tarihi mekanımız Mahfel'in devri konusunda İl Gene Meclisi Başkanı'ndan gerekli sözleri aldım. Kendisine teşekkür ediyorum. Ülkemizde inşa edilen 18 stadyumun kaynağı devlet tarafından sağlanmıştır. Bursasporumuzun Büyükşehir Belediyesi ile karşı karşıya getirenlerin aynaya bakmalarını rica ediyorum. Stadyumu Bursasporumuza kazandırılması adına şeref sözü veriyorum.

Hocamızın vereceği rapor doğrultusunda transfer yapacağız. Transferler yurtdışı kampımıza yetiştirilecektir. Takımımızın kampının Bosna Hersek'te yapılması için girişimlerde bulunacağım. Adı mahkemelerde anılmayan Bursaspor yaratacağımıza ben dahil tüm ekibim adına söz veriyorum. Ayrıca Bursasporumuzun çok sevdalı taraftarlarımızın ağabeyleri olarak her zaman yanlarında olacağıma söz veriyorum. Gençler için çok önemli projelerimiz var. Gençlerimizi Bursaspor'a üye yapacağız. Bursaspor için gerekli desteği alamazsak Arena Stadyumu'na gitmesek Atatürk Stadyumu'nda oynayacağız. Hiç olmadı Merinos stadyumu'nda oynarız. Yeni stadyum Bursaspor için olmazsa olmazdır."

İlhan Uslu: Kolej ve akademi kuracağız

İkinci olarak kürsüye çıkan İlhan Uslu kongrenin karşısına, şampiyon yönetimden 6 arkadaşı ile çıktıklarını söyledi. "Rahmetli Başkanımız İbrahim Yazıcı'dan almış olduğumuz dik duruşu devam ettirmek için burada bulunuyoruz" diyen Uslu, şöyle devam etti:

"Özlüce, Vakıf için yapmak istediğimiz eğitim kurumları var. Biliyorsunuz Özlüce'nin şuan bizde tapusu yok. Bizler tapu için Belediye başkanımıza başvurduk. Şu an için mecliste sıra bekliyor. Eğer bize verirlerse bizlerde Milli Emlak'tan tapuyu alabileceğiz. Özlüce'nin belirli bölümlerinde sportif amaçlar dışında eğitim için yerler ayrılmıştır. Bizler buraya öncelikle kolejimizi daha sonra spor akademisi yapacağız. Bursaspor Üniversite'ni de vaat ediyorum. Bursaspor sevdalısı öğrenciler yetiştireceğiz. Bizim lobimiz eksik. Hiçbir iş adamımız Bursasporlu değil. Benim çocuğum 10 yaşında şampiyonlukla büyüdü. Biz bu sevgiyle yetiştirdiğimiz çocuklarımız ile büyüyeceğiz.

Hiçbir başkan adayımız Hikmet Karaman ile devam edeceğiz diyemedi. Ben bunu anlayamadım. Bizler transfer çalışmalarımız ve kamp çalışmalarımız belirledik. Dereyi geçerken at değiştirilmez. Hikmet Karaman hocamızın arkasında devam etmeliyiz ve sonuna kadar desteklemeliyiz. Bursaspor hedefi olan Avrupa Kupaları'ndaki başarıya ulaşacaktır. 50 yıllık Bursaspor tarihinde ilk bayan yönetici inşallah bizim yönetimimizde olacak. Kendisi doğuştan Bursasporlu. Bu sezon kombine fiyatlarımızı düşük tutacağız. Ancak aile kombinesi çıkarmayı düşünüyoruz. Baba, eş ve çocuk. Çocuklarımızı stadyuma getirebilmemiz şart. Biliyorsunuz kanun gereği biletsiz hiç kimse stadyuma gelemiyor. Stadyum konusunda Büyükşehir Belediye Başkanımız çok büyük özveri ile stadyumu yapıyor. Ancak maddi sorunlar var. BU sorunları çözmek için gerekirse spor Bakanı, gerekirse Başbakan gerekirse Cumhurbaşkanımızdan bu sorunu çözmelerini isteyeceğiz. Çünkü 12 stadyumu devlet kaynakları ile yapılıyor. Bursaspor, Bursasporlularındır."

Erkan Körüstan

Kongrede üçüncü olarak sözü alan Erkan Körüstan, daha önce 5 sezon yöneticilik yaptığını anımsattı. 2004-2005 sezonunda Başkanlık yaptığını belirten Körüstan, şunları söyledi:

"2005 sezonundan bu yanada taraftar olarak tribünde yer aldım. Bu dönemde arkadaşlarım ile çalışmalarımızı sürdürdük. Bu kapsamda projeler kurulları kurmayı hedefledik. Bu kurulların başına da eski başkanlarımızdan Murat Gülez'i getirmeyi düşündük. Bursasporumuz ayağa kalkmış durumda. Bize düşen bu başarı da koşmak. Kurumsallaşma, sürdürebilir başarı, Bursasporluluk, kalıcı gelirler, tüzük değişikliği konularında yapacaklarımız var. Kurulacak genç kadrolarımızın örnek olmasını sağlayacağız. Kulübümüzün geleceğini garanti altına alacağız. Bursaspor'un ne kadar büyük olduğunu tüm Türkiye'ye göstereceğiz. Hedeflerimiz var ve hiçbir hayal değil. Küçüklerimize her anlamda örnek olacak çocuk kulübü projesini hayata geçireceğiz."

Mesut Mestan

Adaylardan Mesut Mestan da Bursaspor'da 2003-2004 sezonunda yöneticilik hayatının başladığını anımsattı. "Maalesef o sezon ikinci lige düştük. Daha sonraki yıllarda Allah bize şampiyonluk nasip etti" diye konuşan Mestan, şunları dile getirdi:

"Ben koltuk sevdalısı değilim. Bizim sevdamız Bursaspor. Çok çalışarak büyük başarılar elde ettik. Sportif başarıyı yakaladık ama kurumsallık anlamında başarıyı yakalayamadık. Biz şeffaf bir yönetim düşünüyoruz. Tekrar kupa almak için adayız. Yönetim Kurulu üyelerimiz ile biz sadece denetleyici olacağız. Kongre üyelerimizin artıları olacak. Bunun bir avantajı olmalı. Bir takım indirimlerden üyelerimiz faydalanmalılar. Biz kolaj projemizi bitirdik ve yerini hazırladık. Göreve geldiğimizde bunu bitireceğiz. Dünya yıldızlarını biz getirdik daha iyilerini de getireceğiz."

Hayri Yazıcı: Hedefimiz Avrupa

Genel Kurul'da son olarak söz alan Hayri Yazıcı, tribünlerden yükselen, "Fenerli başkan istemiyoruz" sloganları ve yuhlamalar yüzünden konuşmasına bir süre başlayamadı. Bu sloganlara Yazıcı'yı destekleyen grup, "Yazıcı başkan Bursaspor şampiyon" sloganı ile karşılık verdi.

Konuşmasında, Bursaspor Kulübü'nün 50. yılını yaşadığını ifade eden Hayri Yazıcı, büyük başarılara imza atıldığını söyledi. Birçok başkanın Bursaspor'a hizmet ettiğini belirten Yazıcı, şöyle konuştu:

"Ezber bozup Şampiyonlar Ligi'nde oynadık. Üç yıldır da UEFA Ligi'nde oynuyoruz. Bu başarıyı yaşatanlara minnettarız. Bu başarıların yenilerine eklemek için adayız. Bursaspor kimsenin tapulu malı değil. Bursaspor bir basamak yeri değil, hizmet edenlerin yeridir. Az konuşup çok iş yapacağız. Bursaspor'dan beklentiler arttı. Bizler bunun bilincindeyiz. Tecrübemizle, lobimizle Bursaspor'a talip olduk. Bursaspor'u sevenler ile kucaklaşmak için geliyoruz. Bursaspor'u bölmek için değil kaynaştırmak için göreve talip olduk. Kendi üzerlerinde duran bir Bursaspor yapmak için geliyoruz. Rehberimiz 16 Mayıs, rotamız şampiyonluk hedefimiz Avrupa."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.