SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursaspor'da şeffaflaşma başlıyor

Bursaspor Kulübü, mali ve vergisel alanda denetim için uluslararası bağımsız denetim firması KPMG İnternational ile yaptığı anlaşmaya, "hukuki denetim süreci"ni de ekledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2013 22:46
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2013 22:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursaspor'da şeffaflaşma başlıyor

Kulüpten yapılan açıklamada, uzman hukukçuların Bursaspor'un son iki sezondaki tüm hukuki süreç ve sözleşmeleri ile hukuki işlemlerinin incelenerek, spor hukuku ve genel hukuk kuralları çerçevesinde analiz edileceği belirtildi. Kulübün hukuki denetimini yapmak üzere Türkiye'nin spor hukuku alanında önde gelen hukukçularının yer aldığı gönüllü heyet oluşturulduğu bellirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yönetim kurulumuz, her alanda temel prensip olarak belirlediği şeffaf ve denetlenebilir yönetim anlayışını mali ve vergisel alanda uluslararası bağımsız denetim firması KPMG International ile yapmış olduğu anlaşma ile başladığı gibi aynı denetim ve şeffaflık yaklaşımını hukuki süreçlere de taşıma kararı almıştır. Mali ve vergi denetimlerini yapacak KPMG firması ile koordineli olarak yürütülecek bu denetimler sonucu hazırlanacak hukuki denetleme raporu resmi yayın organlarımız aracılığıyla camiamıza aktarılacaktır. Bu nitelikteki denetimler bundan sonra her yıl sürekli olarak yapılıp sonuçları kamuoyu ile paylaşılacaktır. Hukuksal açıdan da şeffaf ve denetlenir bir yapıyla, hukuki alanda da güvende bir Bursaspor için yapılacak çalışmaların Bursaspor'un bugününü aydınlatıp, geleceğini garanti alması en büyük dileğimizdir."

Gönüllü hukuki denetim kurulunda, Bursa Barosu Başkan Yardımcısı avukat İsmail Metin, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim ve Etik Kurulu eski üyesi avukat Halim Tomruk ve TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu ve Profesyonel Disiplin Kurulu (PFDK) eski üyesi avukat Sarper Sarp'ın yer aldığı bildirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.