SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Bisiklet Festivali başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir Belediyespor'un katkılarıyla ilk kez düzenlenen ve Yeşil Pedal Derneği tarafından organize edilen Bursa Bisiklet Festivali, 5 Temmuz tarihinde başlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2013 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2013 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa Bisiklet Festivali başlıyor

Bursa Bisiklet Festivali´ne ilişkin basın toplantısı, BUSKİ´de yer alan Tenis Kafe´de yapıldı. Festival hedefleriyle programının tanıtıldığı toplantıya; Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanvekili İlhan Satık, Bisiklet Branş Sorumlusu Muzaffer Karadeniz, Kulüp Müdürü Taha Başparmak ve Yeşil Pedal Derneği Başkanı Ayhan Uyar katıldı.

Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanvekili İlhan Satık, festivalin hedefinin Bursa´nın tarihi ve doğal güzelliklerini 21 ilden gelen katılımcılara göstermek, kentte bisiklete olan ilgiyi, günlük hayattaki kullanımını ve gençlerin bisiklet sporuna olan ilgisini artırmak olduğunu söyledi. Festivale Bursa dışından Ankara, Antalya, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, Düzce, Edirne, Eskişehir, Hatay, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Mersin, Muğla, Sakarya, Tekirdağ, Trabzon, Yalova, İstanbul ve İzmir illerinden katılımlar olacağını kaydeden Satık, "´Bursa´da Zaman İçerisinde Bisiklet İle Yolculuk´ sloganıyla yola çıkarak, festivalimizin programını belirledik. Festival kapsamında 1. dereceden doğal SİT alanı olan, bitki örtüsü ve doğasıyla insanları büyüleyen Soğanlı Botanik Park´ta kamp ortamında misafir edeceğimiz katılımcılarımıza tarihe yolculuk yapacakları muhteşem bir 3 gün hazırladık." dedi. Satık, festivalin açılışının 5 Temmuz saat 16:00´da Tarihi Surlar Bölgesi Saltanat Kapı´da mehter takımı eşliğinde gerçekleştirileceğini söyledi.

Yeşil Pedal Derneği Başkanı Ayhan Uyar, 3 günlük festival programı hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi. Katılımcılarla birinci gün tarihe yolculuk yapacaklarını ve Ulucami, Yeşil Türbe, hanlar ve hamamları gezeceklerini, ikinci günde de tarihe olan yolculuğun devam edeceğini, Orta Kalkolitik çağlara dayanan Aktopraklık Höyüğü ile Roma Dönemi´ne uzanan geniş bir yelpazede geçmişi yadedeceklerini belirten Uyar, üçüncü gün de 700 yıllık Osmanıl köyü Cumalıkızık´a pedal basacaklarını ifade etti. Yeşil Pedal Derneği Başkanı Ayhan Uyar, festivalin gerçekleştirilmesinde büyük emeği olan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanvekili İlhan Satık´a teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.