SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Soylu'dan 'Beyaz Toros' ve 'Yeşil' posterleri ile ilgili açıklama

Bursaspor-Amedspor maçında stada sokulan 'Beyaz Toros' ve 'Yeşil' posterleriyle ilgili kamu görevlileri hakkında soruşturma başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2023 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2023 00:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bakan Soylu'dan 'Beyaz Toros' ve 'Yeşil' posterleri ile ilgili açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Bursaspor-Amedspor maçında stada sokulan pankartlarla ilgili sorumlu kamu görevlilerinin açığa alındığını ve haklarında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bursa'daki futbol müsabakasında, futbol seyrinin dışındaki görseller kabul edilemez ve sporla bağdaştırılamaz. Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır" ifadesini kullandı.

Maç öncesi Amedspor oyuncularına saldırı gerçekleştirilirken renkleri yeşil beyaz olan Bursaspor tribünlerinde 'Beyaz Toros' ve 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım ile 'Yeşil'i Kurtlar Vadisi dizisinde oynayan 'Pala'nın posterleri açılmıştı.

'Beyaz Toros' nedir, 'Yeşil' kimdir?

1990’lı yıllarda çok sayıda kişinin faili meçhul şekilde kaybettirilmesinde rolü olan JİTEM'in elemanı Mahmut Yıldırım, “Yeşil” kod ismiyle biliniyor. Gazeteci-yazar Musa Anter cinayetinin planlayıcısı olan Yıldırım, İHD Başkanı Akın Birdal'ı vuranların arkasındaki isim olarak da ortaya çıkmıştı.

Beyaz Toros ise JİTEM’in insan kaçırmak için kullandığı araç olarak biliniyor. 90'lı yıllarda çok sayıda kişi Beyaz Toroslar ile kaçırılmıştı. (Gazete Duvar)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.