SON DAKİKA
Hava Durumu

Avrupa'nın en büyüğü Bayern Münih

Bayern Münih, Avrupa Şampiyonlar Ligi finalinde Borussia Dortmund'u 2-1 yenerek kupayı müzesine götürdü.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2013 08:13
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2013 08:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Avrupa'nın en büyüğü Bayern Münih

Avrupa Şampiyonlar Ligi finalinde Bayern Münih, Borussia Dortmund'u 2-1 yenerek 5. kez kupayı kazandı. 

Karşılaşmaya baskılı başlayan ve rakibini orta sahada karşılayan Borussia Dortmund, ilk 20 dakikada geliştirdiği etkili ataklarla gole çok yaklaştı. Borussia Dortmunlu futbolcular Lewandowski, Blaszczykowski ve Reus, yakaladıkları pozisyonlarda kaleci Neuer'i geçmeyi başaramadı. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz berabere tamamlandı.

Borussia Dortmund, ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıya da hızlı başlamak istedi ancak Bayern Münih oyunda dengeyi çabuk sağladı. 60. dakikada rakip ceza alanında topla buluşan Robben, kaleci Weidenfeller'i geçtikten sonra çizgi üzerinden aktardığı meşin yuvarlağı müsait pozisyondaki Mandzukic, filelere gönderdi: 1-0.

67. dakikada ceza alanında Dante ile girdiği ikili mücadelenin ardından Reus yerde kalınca hakem Nicola Rizzoli penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen İlkay Gündoğan, meşin yuvarlağı ve kaleci Neuer'i ayrı köşelere göndererek eşitliği sağladı: 1-1.

88. dakikada Ribery'nin topuk pasıyla topla buluşan ve üç Borussia Dortmunlu futbolcunun arasından ceza alanına giren Robben, kaleci Weidenfeller'in yanından meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-1.

Karşılaşmayı 2-1 kazanan Bayern Münih, kupanın sahibi oldu.

Türk futbolcunun başarısı

Borussia Dortmund'un Türk asıllı futbolcusu 22 yaşındaki İlkay Gündoğan, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 4 maçtır gol yemeyen Bayern Münih'e final maçında gol atma başarısını gösterdi.

Wembley Stadı'ndaki karşılaşmaya ilk 11'de başlayan ve 90 dakika sahada kalan 22 yaşındaki İlkay, Avrupa'nın 1 numaralı kupasında Bayern Münih ağlarını 4 maç aradan sonra havalandırdı. İlkay, 60. dakikada Mandzukic'in golüyle 1-0 geriye düşen takımına 76. dakikada penaltıdan attığı golle beraberliği getirdi.

Çalışmalarımızın karşılığı

Avrupa Şampiyonlar Ligi finalinde Borussia Dortmund'u 2-1 yenen Bayern Münih'in teknik direktörü Jupp Heynckes, "yoğun çalışmalarının karşılığını aldıklarını" söyledi.

Heynckes, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında karşılaşma öncesi favori gösterilmelerinin yarattığı baskı nedeniyle oyunun ilk 20 dakikasında "bocalamaları" ve geri kalan dakikalarda da zorlanmalarına rağmen mücadeleyi bırakmadıklarını belirterek, "İlk yarının sonunda devre arasında yapılan taktiksel değişiklikle durumu lehimize çevirmeyi bildik" diye konuştu.

İkinci yarıdaki oyunlarıyla maçı hak eden tarafın kendileri olduğunu ifade eden Heynckes, "Bu başarıyla yoğun çalışmalarımızın karşılığını aldık" dedi.

Kalpten tebrikler

Dortmund Teknik Direktörü Jürgen Klopp ise iki takım arasında denk bir mücadele ve finale yakışan bir oyun sergilenmesine karşın rakiplerinin kazandığını kaydederek, "Kalpten tebrikler Bayern Münih ve Jupp" dedi.

Kazananın Alman futbolu olduğunu söyleyen Klopp, "nakavt edici son yumruğu Bayer Münih'in vurduğunu" ve yenilgiyi kabul etmek zorunda olduklarını kaydetti.

Benim gecem

Attığı gol ve yaptığı asistle kupanın kazanılmasında büyük pay sahibi olan Arjen Robben, "Maç öncesinde konuştuğum herkes benim gecem olacağını ve gol atacağımı söylemişti. İnanılmaz bir duygu" ifadelerini kullandı.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.