SON DAKİKA
Hava Durumu

Altepe: Bursa önemli bir sınav verecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın FIFA U20 Dünya Kupası ile önemli bir sınav vereceğini belirterek, 190 ülkeden canlı yayınlanacak karşılaşmalar sayesinde Bursa'nın tanıtımına önemli katkı sağlanacağını söyledi. Vali Şahabettin Harput da karşılaşmalara üst düzey bir taraftar katılımı beklediklerini kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2013 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2013 13:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Altepe: Bursa önemli bir sınav verecek

Kayseri ve İstanbul´da 21 Haziran tarihinde oynanacak karşılaşmalar ile resmen başlayacak olan ve toplam 9 maçın Bursa'da oynanacağı FIFA U20 Dünya Kupası'nın Bursa tanıtımı Atatürk Stadyumu'nda yapıldı. Vali Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilçe belediye başkanları ve iş adamlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantının ana gündemini, karşılaşmalarda stadyumun doldurulması oluşturuldu.

"Önemli bir sınav vereceğiz"

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın bugüne kadar yaptığı tüm organizasyonlarda örnek gösterdiğini ve bir sonraki organizasyonların yine Bursa'da yapılmak istendiğini hatırlatarak, FIFA U20 Dünya Kupası'nın önemine dikkat çekti. Günümüzde futbolun dünyanın gündeminde olduğunu ifade eden Başkan Altepe, "Dünyanın neresine giderseniz gidin, futbol izleniyor. Gündemdeki yerini de her zaman koruyor. Şehrin tanıtımı açısından en önemli avantajlardan biri. Ben buradaki Glasgow Rangers maçından 40 gün sonra Lübnan'a gittim. Otel lobisinde Bursaspor-Glasgow Rangers maçının tekrar yayınlandığı gördüm. Bu maçlar bu kadar önemseniyor ve defalarca izleniyor. Bursa bu anlamda çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Buradaki karşılaşmalar 190 ülkede yayınlanacak ve şehri ve ülkeyi tanıtan görüntülere yer verilecek. Bu nedenle Bursa olarak önemli bir sınav vereceğiz. Karşılaşmalara çok kısa bir süre kalmasına rağmen gerek işadamlarımız gerek sivil toplum örgütlerimizin katkılarıyla Bursa'yı bu şampiyonada da ön plana çıkaracağımıza inanıyorum" diye konuştu.

"Medya ordusu takip edecek"

23 Haziran Pazar günü Yeni Zelanda-Özbekistan arasında oynanacak karşılaşma ile Bursalı futbol severler ile buluşacak olan turnuvanın önemine değinen Vali Şahabettin Harput da "Bu müsabakalara 24 ülkeden 600 televizyon kanalı gelecek ve 190 ülkede canlı yayın ile yayın olacak. Bu çok büyük bir hadisedir. 600 civarında da gazeteci gelecek. Bir ülkenin, bir şehrin tanıtımında medyanın ne kadar önemli bir rol üstlendiğini biliyoruz. Bu kadar büyük medya ordusunun şehrimizi ve ülkemizi dünya üzerinde tanıtma fırsatını yakalamışken, bunu çok iyi kullanalım istiyoruz" dedi. Barcelona'nın dünyaca ünlü yıldızı Lionel Messi'nin bu turnuvadan çıktığına dikkat çeken Harput, "Burada futbol şöleni var. Futbola ve spora gönül veren herkesin bu muhteşem şöleni kaçırmaması ve böyle bir fırsatı en iyi şekilde değerlendirmesi kazanım olacaktır. Bir taraftan olimpiyat istiyorsunuz, bir taraftan statları dolduramıyorsunuz. Bu iş nasıl olacak? Karşıdaki adam bu soruyu sormakta haklı. 2020 olimpiyatlarına iddialı bir şekilde hazırlık yapılırken, Türkiye´nin 7 ilinde yapılacak olan bu müsabakalara Türk halkının büyük bir ilgi göstermesi beklentidir. Bu müsabakalara katılımın üst düzey olmasını arzu ediyoruz ve bekliyoruz. 50 bin biletin bir bölümünü bakanlık, bir bölümünü Bursa olarak bizim 25 bin bileti de satın alıp, gelme imkanı olmayan kesimlere dağıtarak onlarında bu fırsatı kaçırmamalarını sağlayacağız. Bursa bir şeye inanırsa yapar ve başarır. Biz bu işe inanıyoruz" diye konuştu.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı, BESOB Başkanı Arif Tak, Bursaspor Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Satık ile işadamlarının da hazır bulunduğu basın toplantısının ardından katılımcılar bilet satışları ve stadyumun doldurulmasına yönelik olarak basın kapalı bir değerlendirme toplantısı yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.