SON DAKİKA
Hava Durumu

'Yeni yasa teklifiyle emeğimizle alay ettiniz'

Sağlık çalışanları, Meclis'e sunulan sağlık çalışanlarının haklarına ilişkin yasa teklifine karşı 15 Haziran'da grev yaptı. Bursa Tabip Odası Başkanı Tufan Kumaş, "Aylar süren oyalamanın ardından, yeni yasa teklifiyle emeğimizle yeniden alay ettiniz" diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2022 22:16
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2022 22:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Yeni yasa teklifiyle emeğimizle alay ettiniz'

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve sağlık emek-meslek örgütleri; TBMM’ye sunulan, hekimler ile sağlık çalışanlarının haklarına ilişkin yasa teklifine karşı grev kararı aldı. Sağlık emekçileri Yıldırım Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde buluşarak basın açıklaması gerçekleştirdi. Saat 12.30’da gerçekleşen açıklamayı Bursa Tabip Odası Başkanı Tufan Kumaş okudu.

Sağlıkta giderek artan şiddet ortamı, özlük haklarının iyileştirilmemesi, sağlık emekçilerinin tepkilerine neden oluyor. Kamuda çalışan sağlık emekçilerinin istifa oranı her geçen yıl artıyor. Özlük haklarının iyileştirilmesi için meslek örgütlerinin yaptığı eylem ve çağrılar karşılıksız kaldı. En son TBMM’ye sunulan teklife itiraz eden sağlık emekçileri Türkiye’nin çeşitli yerlerinde grev kararı aldı. Bir gün sürecek grevle ilgili basın açıklamaları gerçekleştirildi.

Bursa’da gerçekleştirilen basın açıklamasında, TBMM’ye sunulan yasa teklifi eleştirilerin hedefi oldu. Yapılan açıklamada, sağlık emekçilerinin gecesinin gündüzünün olmadığı ifade edildi. Sağlık hizmetinin aksamaması için gösterilen fedakarlıktan bahseden sağlık çalışanları, çalışma şartlarının iyileştirilmesini talep ediyor.

Dr. Tufan Kumaş, yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Aylar süren oyalamanın ardından, yeni yasa teklifiyle emeğimizle yeniden alay ettiniz. Bizler emekliliğe yansıyacak temel ücret artışı talep ederken, nitelikli şekilde ve baskı altında olmadan çalışabilmemiz için yeterli süre ve olanaklar, sağlıkta şiddetten arındırılmış çalışma alanları, toplumun daha az hastalanması için koruyucu sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesini isterken; sizlerin bize reva gördüğü, performansa dayalı ödeme sistemini dayatmak, emeğimiz için ayrılması gereken bütçeyi şehir hastanelerine kira ve hizmet bedeli olarak gömmek oldu. Sizin bizlere dayattığınız sağlıksızlığa karşı bizler bu gidişatı değiştirmek, sağlıklı bir gelecek için birlikteyiz. Bugünkü G(ö)REV eylemimiz son değil. Bu bir itirazdır! Meclis’te yürütülen senaryoyu reddediştir!”

(Bursa Muhalif)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.