SON DAKİKA
Hava Durumu

TTB: Tüm toplumu sağlığına sahip çıkmaya davet ediyoruz

Türk Tabipleri Birliği (TTB), hekim istifalarına ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada, vatandaşlara sağlığına sahip çıkma çağrısında bulunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2022 18:28
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2022 18:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
TTB: Tüm toplumu sağlığına sahip çıkmaya davet ediyoruz

Türk Tabipleri Birliği (TTB), hekim istifalarına ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada, vatandaşlara sağlığına sahip çıkma çağrısında bulunuldu.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi tarafından yapılan açıklamada, sağlık sistemindeki krizler "hastalık üzerine kurgulanmış sağlık sisteminin yarattığı hasta enflasyonu, yoğun ve karşılıksız emek, yoksulluk sınırının altındaki gelirler, liyakatsiz atamalar, sağlıkta şiddet ve tüm bunlara bağlı olarak hekimlerdeki tükenme" olarak ifade edildi. 

Bilimin gereklerine göre hareket edilmemesi, anabilim dallarının taleplerinin karşılanmaması, akademisyen görüşlerinin alınmamasının üniversite hastanelerindeki hekimlerde hayal kırıklıkları yarattığının altı çizilen açıklamada, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde hekim istifaları sonucu bölümlerin kapandığı hatırlatıldı. 

"Özellikle üçüncü basamak hastanelerde, yani tıp ve tıpta uzmanlık eğitiminin verildiği kurumlardaki istifaların, ciddi bir hekim yetiştirme sorunu yaratacağı açıktır" denilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Sadece ilgili bölümlerin sağlık hizmeti aksamamakta, aynı zamanda yeni hekimlerin ve yeni uzman hekimlerin hakları ellerinden alınmakta, yeni mağduriyetler yaratılmaktadır. Dahası, halk sağlığı doğrudan olumsuz etkilenmekte, hasta ve hasta yakınları bu yıkım karşısında çaresiz bırakılmaktadır. Sağlık hizmetinin sermayenin kâr hırsına teslim edilme niyeti, en üst merciden sarf edilen “Giderlerse gitsinler” sözünde de suretini bulmuştur. Sözün esas muhatabı hekimler değil, doğrudan halk sağlığıdır."

Vatandaşlara yapılan çağrıda, "Tüm yurttaşları nitelikli sağlık hakkı için sağlıkta yaşanan tahribata dur demeye davet ediyoruz." denildi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.