SON DAKİKA
Hava Durumu

SERMER gün sayıyor

Nilüfer Belediyesi ve Çekirge Rotary Kulübü iş birliğiyle yapımı devam eden Spastik Engelliler ve Rehabilitasyon Merkezi (SERMER) gelecek yılın nisan-mayıs aylarında kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2012 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2012 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
SERMER gün sayıyor

Birçok sosyal projeye imza atan Nilüfer Belediyesi, engellilere yönelik yaptığı çalışmalarla da farkını ortaya koymaya devam ediyor. Nilüfer Belediyesi'nin bedelsiz tahsis ettiği Barış Mahallesi'ndeki bin 735 metrekarelik alanda kurulmakta olan merkezde, hidroterapi, elektroterapi, konuşma terapisi, oyun terapisi ve ergoterapi odaları ile algı odası, atölye salonu, bilgisayar odası, grup eğitimi için salon, kafeterya ve dinlenme odaları bulunacak.

Çekirge Rotary Kulübü üyeleriyle bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, proje hakkında bilgi verdi. Spastik Engelliler Rehabilitasyon Merkezi'yle bir hayali gerçeğe dönüştüren Çekirge Rotary Kulübüne teşekkür eden Başkan Bozbey, "Bu projeyi ayrıcalıklı kılan özellik her meslek ve sektörden insanların bu projeye katkı koymasıdır. Spastik Engelli çocuklarımızın eğitiminde alınacak bir tuğlanın bile önemi var. Türkiye'de yüzde 12 oranında engelli var. Bu projelerin artması gerekiyor" dedi.

SERMER projesinin ikinci etabına geldiklerini kaydeden Bozbey, "Bu binayı diğer engelli gruplarına da faydalı olacak şekilde tasarlayacağız. Tüm engelliler bu rüya projeden ve kendileri için gerekli tedavi yöntemlerinden yararlanmalı. Projeyi nisan-mayıs aylarında tamamlayarak hizmete açmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Çekirge Rotary Kulübü 2012-2013 Dönem Başkanı Buket Umut da Başkan Bozbey'e engellilere yönelik projelere önem verdiği için teşekkür ederek, her zaman üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını ifade etti.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.