SON DAKİKA
Hava Durumu

Pandemide hayatını kaybeden hekimler anıldı

Bursa Tabip Odası, 1 Nisan 2020'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Cemil Taşçıoğlu'nu ve kaybedilen tüm sağlık çalışanlarını Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi önünde andı.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2022 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2022 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Pandemide hayatını kaybeden hekimler anıldı

Türkiye'de koronavirüs nedeniyle 1 Nisan 2020’de görevi başındayken hayatını kaybeden ilk hekim Dr. Cemil Taşçıoğlu oldu. Türk Tabipleri Birliği (TTB) 72. Büyük Kongresi Taşçıoğlu’nun ve kaybedilen tüm sağlık çalışanlarının anısına 1 Nisan'ı “COVID-19 Nedeniyle Kaybettiğimiz Hekim ve Sağlık Çalışanlarını Anma Günü” olarak kabul etti. 

Bursa Tabip Odası ve SES Bursa Şubesi, Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden hekimleri ve sağlık çalışanlarını andı. Anma töreninde konuşma yapan BTO Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, Türkiye'de koronavirüs nedeniyle 214’ü doktor olmak üzere 554 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini hatırlattı. İlk kez 17 Mart'ta bir eczacının hayatını kaybettiğini anımsatan Türkkan, şöyle konuştu:

"Ne yazık ki yöneticiler pandemi bitmiş gibi davranmasına karşın halen hekimler, sağlık emekçileri, yurttaşlar yaşamını yitirmektedir. Bunda salgını koruyucu hekimliğin öncelendiği birinci basamak yerine ikinci ve üçüncü basamaklarda karşılamanın etkisi çok büyüktür. Salgının ikinci ve üçüncü basamakta karşılanması nedeniyle sağlık çalışanları büyük bir riskle karşı karşıya kalmıştır. Sağlık çalışanlarını, hekimleri koruyamayan “salgınla mücadele politikası” toplumu da koruyamaz. Koruyamamıştır da... Gerçekten çok uzak olduğunu belirttiğimiz resmî sayılar bu güne dek Türkiye’de 15 milyona yakın yurttaşımızın hastalandığını, yaklaşık 100 binini yitirdiğimizi söylüyor."

"Topluma sözümüz var, hekimlere sözümüz var: Gitmeyeceğiz"

Türkkan, pandemi sürecinde politikacıların söyledikleri sözleri hatırlatarak konuşmasını şöyle sürdürdü:

"“COVID-19’un Meslek Hastalığı Sayılması” için illiyet bağı isteyenler; pandemi sürecinde istediğimiz 120 gün yıpranma payını bize çok görenler; “giderlerse gitsinler”, “gidişleri olsun da dönüşleri olmasın” diyebilecek kadar minnetsiz olanlar bilsinler ki: Gitmiyoruz, gitmeyeceğiz... Kaybettiklerimizin haklarını sormak; emek verenlerimizin haklarını korumak için gitmiyoruz, kalıyoruz! Topluma sözümüz var, hekimlere sözümüz var: Gitmeyeceğiz. Sizin, bizim, hepimizin sağlığı için, emeğimiz için söyleyecek sözümüz, yapacak işimiz var."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.