SON DAKİKA
Hava Durumu

Nida bebeğe başarılı ameliyat

Doğuştan yemek borusunun bir kısmı ve makatı bulunmayan 35 günlük Nida bebek geçirdiği başarılı bir operasyonla normal yaşam kalitesine kavuşarak daha rahat beslenmeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2013 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2013 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Nida bebeğe başarılı ameliyat

Doğuştan yemek borusunun bir bölümü ile makat kısmı olmayan Nida Talih, Medical Park Bursa Hastanesi'nde yapılan başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu. Nida bebek ameliyat sonrası yemeğini ağzından yemeye, rahat bir şekilde süt ve diğer sıvıları emmeye başladı.

Medical Park Sağlık Grubu Bursa Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Sabriye Dayı, solunum sıkıntısı ile hastanelerine sevk edilen Nida bebeğin takip ve ön kontrollerin sonrası ameliyata karar verdiklerini söyledi. Bu tip vakaların ender görüldüğünü, ameliyatlarının da ağır olduğuna dikkat çeken Sabriye Dayı, şunları söyledi:

"Operasyon hayati tehlikesi olan uzun süreçli ameliyat olarak tanımlanabilir. Aile de durumu biliyordu ve bunun endişesini yaşadılar. Biz de aynı endişeleri yaşadık. Sonuçta Nida bebeği başarılı bir şekilde ameliyat ettik. Sağlıklı bir şekilde taburcu oldu. Nida, şu anda rahat emebiliyor ve yemeğini ağzından yiyebiliyor. Ayrıca yemek borusu ile nefes borusu arasında olmaması gereken yolu da kapattık. Makat bölümü ile ilgili olarak da, biraz yüksekte olduğu için bu bölümü karın duvarına aldık. Şu anda ihtiyacını oradan yapıyor. Biraz büyüdükten sonra makat bölümüne indirilecek. Bu şaşırtıcı konuyla ilgili olarak da endişe duyulmasına gerek yok."

AİLE ÇOK MUTLU

Nida bebeğin babası Taner Talih ise kızının sağlığına kavuşmasından dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Talih, "Buraya geldiğimde doktorumuzun anlattıklarının hiç birinden haberimiz yoktu. Sabriye Hanım ve diğer doktorlardan Allah razı olsun. Büyük bir ameliyat olduğunu anlattı, biz de hayli tedirgin olduk. Ama şu anda şükürler olsun, rabbim kızımızı bize bağışladı" dedi.

Anne Nazan Talih ise 4 yıllık süreç sonunda ilk defa anne olduğunu belirterek, "Kızımın durumunu bana eşim 3 gün sonra söyledi. O an dünyam başıma yıkılmıştı. 32 gün benim için çok uzun bir süreçti. Yoğun bakıma gittik, kızımızın başında bekledik. Sonra kızımı kucağıma alınca her şey daha farklı oldu. Bugüne şükrediyoruz. Nida'mız mucizenin adı gibi" şeklinde konuştu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.