SON DAKİKA
Hava Durumu

Milli Eğitim personeline meme kanseri semineri

Hayat Hastanesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte meme kanserine karşı bir bilgilendirme semineri düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2012 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2012 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Milli Eğitim personeline meme kanseri semineri

Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Ahmet Özkul ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ergin Kopal, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile İl Eğitim Müdürlüğü'nde görev yapan kadın çalışanlara yönelik "meme kanseri "konusunda konferans verdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasındaki konferansta, günümüzde kadınların sıklıkla karşı karşıya kaldığı meme kanseri konusunda toplumsal bilincin önemine dikkat çeken Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ergin Kopal, "Kadınlar arasında en sık görülen kanser türü meme kanseridir. Özellikle son yıllarda çevremizde sıkça karşılaşmaya başladık. Bir yandan hastalığa karşı bilinç artıyor. Bir yandan da yoğun iş hayatı ve birçok unsura bağlı olarak gelişmiş ülkelerde daha sık görülüyor. Bu nedenle çok dikkatli olunmalı ve düzenli olarak muayene olunarak erken tanı için zemin hazırlanmalıdır" dedi.

Meme kanserinde özellikle ailede meme kanseri geçirmiş bireylerin bulunmasının riski arttırdığını ifade eden Op. Dr. Kopal, öncelikli olarak risk etkeni olan bayanlar olmak üzere tüm kadınların düzenli kontrollere gitmesini ve ve mutlaka bir genel cerrah tarafından meme muayenesinin yapılıp, mamografisinin çekilmesi gerektiği şeklinde konuştu.

8 Mart unutulmadı

Bu arada 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla Hayat Hastanesi Yönetimi tarafından Hayat Hastanesi'nde çalışan kadın doktor, hemşire ve diğer personele karanfil dağıtıldı.

Hastanede tedavi gören kadınlar da bu anlamlı günde unutulmadı. Tedavi gören hastaları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulunan Uzm. Dr. Ahmet Özkul ve Halkla İlişkiler Birimi, hastalara karanfil dağıtarak bu anlamlı günde yalnız olmadıkları mesajını verdi.

Yaşam içindeki tüm destekleri ve başarılarıyla bütünlüğümüzü sağlayan kadınların yılda bir kez değil her zaman hatırlanması gerektiğini vurgulayan Özkul, "Yaşamımızın doğumdan ölüme kadar her anında varlıklarıyla onurlandığımız, bizleri yetiştiren, eğiten, sevgi ve şefkatlerini karşılıksız veren fedakâr kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.