SON DAKİKA
Hava Durumu

Medicabil'den bir uluslar arası bir başarı daha

Dünyada omurga cerrahisi ile ilgilenen ortopedi ve beyin cerrahisi uzmanlarının ileri düzeyde eğitimine yönelik çalışmalar yapan İsviçre'deki AOSpine Europe, Özel Medicabil Hastanesi'ni Türkiye'deki ilk referans merkezi olarak belirledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2013 19:01
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2013 19:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Medicabil'den bir uluslar arası bir başarı daha

2003 yılından bu yana faaliyette olan ve 1600 ortopedi ve beyin cerrahisi uzmanının üyesi olduğu AOSpine Europe'un Özel Medicabil Hastanesi'ni Türkiye'deki ilk referans merkezi olarak seçmesi ile ilgili resmi yazısı Özel Medicabil Hastanesi'ne ulaştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Özel Medicabil Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji bölüm direktörü Prof. Dr. Ufuk Aydınlı, kendisinin de 3 yıldır AOSpine Europe'da eğitim sorumlusu olarak görev yaptığını belirtirken, "Özel Medicabil Hastanesi'nde omurga cerrahisi ekibi tarafından yılda ortalama 450-500 arası olgu cerrahi olarak tedavi edilmektedir. Omurga hastalıklarının cerrahi dışı tedavisi de yine hastanemizde multidisipliner çalışan ekibe fizik tedavi ve nöroloji uzmanlarının desteği ile yürütülmektedir" dedi.

Özel Medicabil Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji bölüm direktörü olarak gerek kendisinin yurtdışında eğitim görerek uzmanlaşmış olduğu ve 22 yıldır sürdürdüğü, gerekse Özel Medicabil Hastanesi omurga ve ortopedi cerrahisi ile beyin cerrahisi uzmanlarının uluslararası standartlarda gerçekleştirdiği çalışmalar neticesi böyle bir işbirliğine değer bulunduklarını ifade eden Prof. Dr. Aydınlı, "Hastanemiz 7 Haziran tarihinde Türkiye'deki ilk AOSpine Europe omurga cerrahisi referans merkezi olarak kabul edilmiştir. Bu belge ile referans merkezi olarak kabul edilmiş olmak, bundan sonra AOS Europe örgütüne birebir eğitim için başvuracak cerrahların Özel Medicabil Hastanesi'nde bu eğitimi almalarına olanak sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Ufuk Aydınlı

Daha önce de New York'daki Ranawat Ortopedi Merkezi'ne afiliye olan Özel Medicabil Hastanesi'nin Genel Müdürü Dr. Mustafa Koçak da yaptığı açıklamada, "Kuruluş misyonumuzda yer alan her düzey sağlık çalışanının eğitimine katkıda bulunmak hedefini gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bunlar aslında ülkemiz adına önemlidir.

Biz bu doğrultuda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hastalarımıza da en üst düzeyde hizmet verme hedefinden asla sapmadan çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.