SON DAKİKA
Hava Durumu

Maymun çiçeği, STE Etkinliği’nde masaya yatırıldı

Bursa Tabip Odası Sürekli Tıp Eğitimi Komisyonu etkinliklerine devam ediyor. Son aylarda dünyada endişe yaratmaya başlayan Maymun Çiçeği (Monkeypox) hastalığı, STE etkinliğinde masaya yatırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2022 10:08
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2022 10:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Maymun çiçeği, STE Etkinliği’nde masaya yatırıldı

Bursa Tabip Odası Sürekli Tıp Eğitimi Komisyonu etkinliklerine devam ediyor. Son aylarda dünyada endişe yaratmaya başlayan Maymun Çiçeği (Monkeypox) hastalığı, STE etkinliğinde masaya yatırıldı.

Bursa Tabip Odası, Sürekli Tıp Eğitimi etkinlikleri sürüyor. Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen toplantıya Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Emin Halis Akalın konuk oldu. Maymun Çiçeği konusunda bilgilendirici bir sunum yapan Prof. Dr. Akalın, söz konusu hastalıkla ilgili olarak, dünyadaki insan trafiği göz önüne alınarak, pandemiye dönüşme olasılığının göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi.

'VAKA ARTIŞININ TEK NEDENİ YOK'

Prof. Dr. Akalın, hastalıkla ilgili olarak şunları söyledi: “Maymun Çiçeği hastalığının endemik olduğu Afrika ülkeleri dışında ortaya çıkması ve Afrika ülkelerindeki artışın altında yatan nedenler içinde iklim değişikliği, çiçek aşısının kaldırılmasıyla toplumsal immünitenin azalması, yağmur ormanlarına zarar verilmesi, hastalığın endemik olduğu Afrika ülkelerindeki jeopolitik ve silahlı çatışmalar ve insanların mobilitesinin fazla olması ön planda gösterilmektedir.”

'COVID-19 GİBİ OLMAZ'

Maymun Çiçeği hastalığı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Emin Halis Akalın, “Avrupa’da şu ana kadar saptanan virüsün daha az bulaşıcı olan Batı Afrika kolundan olması, hastalığın bulaş şekli ve bulaşın belirti ve bulguların ortaya çıkmasıyla başlaması göz önüne alındığında, COVID-19 pandemisi gibi bir pandemiye yol açma olasılığı çok yüksek görünmemektedir” ifadeleriyle söz konusu hastalığın COVID-19 gibi yayılma ihtimalini düşük gördüğünü belirtti.

Bursa Akademik Odalar Birliği’nde bulunan Türkan Saylan Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlik sonrasında Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Levent Tufan Kumaş ve STE Komisyonu’nda görev yapan Prof. Dr. Safiye Helvacı, sağladığı katkıdan dolayı Prof. Dr. Emin Halis Akalın’a teşekkür plaketi takdim etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.