SON DAKİKA
Hava Durumu

'Kapalı mekanlarda maskeden vazgeçmeyin'

Dünyayı sarsan koronavirüs salgınına ilişkin önlemlerin gevşetilmesinin ardından son günlerde Türkiye'de vaka sayılarında ciddi artış yaşanmaya başlandı. Bayramdaki ziyaret ve sosyal etkinliklere dikkat çeken bilim insanları, ‘kapalı mekânlarda maskeden vazgeçmeyin' uyarısında bulunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2022 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2022 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Kapalı mekanlarda maskeden vazgeçmeyin'

Dünyayı sarsan koronavirüs salgını bitti derken yaz aylarında Türkiye'de vaka sayıları Kovid-19 yeni varyantları ile yeniden tırmanmaya başladı. Son verilere göre günlük vaka sayısı 8 bine ulaştı. 3 haftada vakalar 5 kat arttı. Bayram nedeniyle ziyaretlerin ve sosyal etkinliklerin artacağını hatırlatan bilim insanları ‘kapalı mekânlarda maskeden vazgeçmeyin' uyarısında bulunuyor.

Vaka ve ölümleri haftalık olarak açıklayan Sağlık Bakanlığı test sayılarını açıklamadığı için tam olarak bilinmemesine rağmen, testlerin pozitif çıkma oranının özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde yüzde 20’yi aştığı belirtiliyor.

Vaka artışların ilk olarak İstanbul’da görülmeye başladığını belirten uzmanlar, Ankara ve çevre illerde de artışlar gözlemlendiğine dikkat çekerek, vakaların grip şeklinde olduğunu ifade ediyorlar. Uzmanlar, "Grip olduklarını düşünüp teste gitmeyenler de çoğunlukta. Çok hızlı bulaşıyor. Aşı olanlar ve daha önce hastalığa yakalananlar hafif geçiriyor. Ama bağışıklık sisteminde problem olanlar, şeker hastaları ve kanser tedavisi olanlar risk altında" ifadelerini kullandılar.

Kovid-19 dalgalanması tüm dünyayı harekete geçirirken, hükümetler üzerinden yeni kurallar konulması yerine, bireysel önlemlere vurgu yapılıyor. Özellikle risk grupları ve yaşlılar için aşılar hatırlatılırken, toplu ulaşım araçları ve kapalı alanlarda maske kullanımına yeniden dönülmesi isteniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.