SON DAKİKA
Hava Durumu

'İlaç ve aşıya erişimde sorun devam ediyor'

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, yaptığı yazılı açıklamada ilaç ve aşıya erişimdeki sorunların devam ettiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2022 19:53
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2022 19:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'İlaç ve aşıya erişimde sorun devam ediyor'

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, ilaç ve aşıya erişimde sorun yaşandığına dair yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada, ülkedeki yaşam koşullarının daha kötüye gittiği vurgulanarak, 2023'e girerken kamu tarafından üretilen yüzlerce ilaç ile tetanos ve kuduz aşılarına ulaşmakta sorunlar yaşandığı belirtildi.

Vatandaşların aylar sonra ancak randevu alabildiğinin kaydedildiği açıklama, şöyle:

"Yurttaşlar, muayene sonrası eczaneye gittiğinde ilaç bulamamaktadır. İlaç ve aşılara erişimdeki sorunlar nedeniyle hastalıkların önlenememesi, tedavi edilememesi, kalıcı hasarlar bırakması; kronik hastalıkların, kanserlerin ise ilerlemesi söz konusu olmaktadır.

Bir tarafında fiyat artışı istediği için ürününü üretip topluma sunmaktan imtina eden özel şirketlerin, diğer tarafında sağlık sigortası primini, hatta ilaç katkı payını ödeyemeyen milyonlarca yurttaşın olduğu bu acı tablonun sebeplerinden en önemlisi; gelir getirici işlemleri ve kârı toplum sağlığının önünde tutan sağlık politikalarıdır. Sağlık Bakanlığı’nın özel şirketlere istediklerini vererek sunduğu çözümlerin hızlı ve kalıcı olmayacağını vurguluyoruz. Sadece koruyucu sağlığa önem verildiğinde bile birçok yurttaşın ilaca ihtiyacı azalacağını hatırlatıyoruz."

Bakanlığın en acil sorumluluğunun her bir insanın sağlık hakkına yönelik tedbirleri almak olduğunun ifade edildiği açıklamada, "Mevcut durumda topluma yönelik bir şey içermeyen sağlık politikalarının bedeli, topluma ödetilmemelidir." denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.