SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Tabip Odası'nın yeni başkanı belli oldu

Bursa Tabip Odası'nın Olağan Genel Kurulu'nda seçim sonuçlandı. Bin 200'ün üzerinde üyenin oy kullandığı seçimlerde 938 oy alan Çağdaş Hekimler Grubu'nun adayı Levent Tufan Kumaş Bursa Tabip Odası'nın yeni başkanı oldu.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2022 18:39
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2022 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa Tabip Odası'nın yeni başkanı belli oldu

Bursa Tabip Odası'nın (BTO) dün başlayan Olağan Genel Kurulu bugün yapılan seçimlerle tamamlandı. Alpaslan Türkkan'ın yeniden aday olmadığı seçimlerde Levent Tufan Kumaş ve Soner Cander'in listeleri yarıştı. Bin 200'ün üzerinde üyenin oy kullandığı seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre Çağdaş Hekimler Grubu'nun adayı Dr. Levent Tufan Kumaş'ın listesi 938 oyla seçildi. Güçlü Hekimlik Güçlü Tabip Odası Grubu'nun adayı Dr. Soner Cander ise 319 oy aldı.

Bursa Tabip Odası’nın Bursa Akademik Odalar Birliği’nde (BAOB) gerçekleştirilen Genel Kurulunun açış konuşmasını yapan BTO Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, Kovid-19 ve şiddet nedeniyle yaşamını yitiren meslektaşlarını andı. Vatandaşların sorunlarına acil servilerde çözüm bulmaya çalıştığını bildiklerini söyleyen Türkkan, “Bu kötü bir sistem. Vatandaşlarımız genel sağlık sigortası primini ödeyemez hale geldi. İnsanlar sağlık hizmetine eriştiklerinde cepten ödedikleri parayla yoksullaşıyorlar. Yukarıdan yapılan atamalarla, liyakata önem verilmemesiyle sorunlarımız daha da büyüdü. Hakkımızı alamadık, şiddete mağruz kaldık. Dünyadaki en düşük hekim maaşını bize verdiler" dedi.

Salgında yapılması gerekenleri yapmakta çok geç kalındığını ifade eden Türkkan, şunları söyledi:

"Salgının meslek hastalığı olduğunu bütün dünya kabul ederken yöneticilerimiz etmedi. Sadece adı tıp fakültesi olan binalar çoğaltıldı. Bunların dışında verilerde büyük tutarsızlıklar yaşıyoruz. Bursa il müdürlüğü ve sağlık bakanlığının sonuçlarında tutan tek şey ambulans sayısı olmuştur. Bunun dışındaki tüm bilgiler birbirinden farklı. Akıldan ve bilimden yana fikirlerimizi sunmaya devam edeceğiz. Bu bizi siyasilerle karşı karşıya getirse de bundan vazgeçmeyeceğiz. Hiç bir yere de gitmeyeceğiz. Başkanlık dönemim boyunca asla odaya küsmedim, azla istifa etmedim. Odaya oy kullanmak ya da sadece başkan olmak adına üye olmadım. Her gün odaya geldim ve her gün oda için çalıştım. Bu oda hiçbir zaman bir kişinin, kurumun ya da kuruluşun arka bahçesi olmayacaktır."

Konuşmanın ardından Dr. Ömer Levent Soydinç 2020-2022 Dönemi Çalışma Raporu sunumunu gerçekleştirdi. Bu dönemde yapılan faaliyetlerin bahsedildiği sunumundan ardından ise Dr. Yücel Bender mevcut bütçe ile önümüzdeki dönemin tahmini bütçesini genel kurula sundu. Sunumlarından ardından raporlarla ilgili sorular yanıtlandı. Genel Kurulun onayına sunulan raporlar oy birliği ile kabul edildi.

Konuşmaların ardından yapılan seçimde doktorlar 14 sandıkta oy kullandı. Yoğun katılımın olduğu seçimde henüz resmi olmayan sonuçlara göre Çağdaş Hekimler Grubu'nun adayı Dr. Levent Tufan Kumaş, geçerli oyların yüzde 75’ine yakınını alarak yeni başkan seçildi. 938 oy alan Dr. Kumaş’ı, Güçlü Hekimlik Güçlü Tabip Odası Grubu adayı Dr. Soner Cander 319 oyla takip etti.

'Çok güzel bir rekabet oldu'

Dr. Levent Tufan Kumaş seçimin sonuçlanmasının ardından tebrikleri kabul ederken, Çağdaş Hekimler Grubu’nda sevinç hakimdi. Seçim sonrası ilk açıklamasını yapan Dr. Kumaş, “Çok güzel bir rekabet oldu. Çok güzel bir seçim atmosferi oldu. Katılım çok iyiydi. Artık hekimler daha çok odalarına sahip çıkıyorlar. Biz onlarla birlikte güçlüyüz. Oda onların evi. Oda bizim mesleğimizi savunma aracımız. Bu sebeple bundan sonraki çalışmalarımız bu doğrultuda olacak. Ortak çabamız seçim başarısını getirdi. Herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

BAOB Oditoryumundaki Genel Kurula, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ile Bursa Baro Başkanı Metin Öztosun ve çok sayıda akademik oda, meslek ve sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

BTO 2022-2024 Dönemi Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

DR. L. TUFAN KUMAŞ
DR. YALÇIN BALKANCI
DR. KADİR BİNBAŞ
DR. MUHSİN GÜLLÜ
DR. F. ABDULLAH KARADAĞ
DR. SEVTAP ŞİMŞEK
DR. SERAP TOPÇUOĞLU

ONUR KURULU

DR. ORHAN DEMİRALP
DR. ERCAN ERTÜRK
DR. AYŞE CANAN KAHRAMAN
DR. EMRE SARANDÖL
DR. ÖMER LEVENT SOYDİNÇ
DENETLEME KURULU
DR. İBRAHİM DENİZKIRAN
DR. YASEMİN HEPER
DR. ATİLA KAYA

TTB BÜYÜK KONGRE DELEGE

DR. H. ALPER AKIN
DR. BÜLENT ASLANHAN
DR. ERTUĞRUL AYDIN
DR. GÜZİDE ELİTEZ
DR. EMEL İRGİL
DR. ERSAN TAŞCI
DR. ÇETİN TOR
DR. ALPER TUNGA TÜRKBAYRAK
DR. ALPASLAN TÜRKKAN
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.