SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Hemofili Derneği 'Hemoman'ı tanıttı

Bursa Hemofili Derneğince hazırlanan proje kapsamında oluşturulan hayali karakter "Hemoman"ın tanıtımı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2019 21:43
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2019 21:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa Hemofili Derneği 'Hemoman'ı tanıttı

Karaman Dernekler Yerleşkesi'nde düzenlenen basın toplantısında, dernek tarafından 2 Mart Cumartesi akşamı yapılacak Dünya Kadınlar Günü yardım organizasyonu ile hayali karakter Hemoman hakkında bilgiler verildi.

Toplantıda konuşan Dernek Başkanı Prof. Dr. Betül Orhaner, derneğin bir simgesi haline gelmesi planlanan Hemoman isimli karakterin tanıtımı amacıyla bu toplantıyı düzenlediklerini söyledi.

Hemoman karakterinin, hemofili hastalarının çizimleriyle meydana geldiğini belirten Orhaner, "Çocuklar için hastalığı anlamak ve topluma hastalığı tanıtmak yönünden olsun böyle bir ikonun faydalı olacağı kanısındayız. Bu, ileride derneğin bir şekilde tişörtleriyle, hediyelik eşyalarıyla tanıtımını gerçekleştirecek bir simge olacak." dedi.

Dernek Sekreteri Doç Dr. Melike Sezgin Evim de hem hemofili hastalığını tanıtmak hem de hastalığın aslında korkulacak ve bulaşıcı bir hastalık olmadığını anlatmak için Hemoman karakterinden gidildiğini belirtti.

Hemofili çocukların çok ciddi travmalara açık olduğunu vurgulayan Evim, "Hastalığı biraz daha sevimli hale getirip anlatmak için Hemoman karakteriyle yola çıktık. İlerleyen dönemlerde sık sık gündeme getireceğiz." diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.