SON DAKİKA
Hava Durumu

BTO: Yangın kentteki hava kirliliğini artırdı

Bursa Tabip Odası, dün akşam saatlerinde NOSAB'da faaliyet gösteren Karesi Tekstil fabrikasında meydana gelen yangının sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, yangının kentin hava kirliliğini artırdığını belirterek özellikle akciğer ve kalp gibi kronik hastalığı olanların dikkatli olması konusunda uyarıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2022 22:30
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2022 22:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
BTO: Yangın kentteki hava kirliliğini artırdı

Bursa Tabip Odası, 1 Kasım 2022 tarihinde Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'nde meydana gelen yangının sonuçlarına ilişkin bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamada, kentin hali hazırda kirli olan havasının daha da kirlendiği belirtilirken, özellikle akciğer ve kalp gibi kronik hastalığı olanların dikkatli olması konusunda uyarılarda bulunuldu.

BTO'dan yapılan açıklama şu şekilde:

"Bursa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada başlayan yangın kaygılanmamıza neden oldu. Yıllardır hava kirliliğinde üst sıralarda yer alan Bursa’nın havası bu büyük yangın ile daha da kirlenmiş oldu. Gözle görülebilecek düzeydeki kirlilik, hava kirliliği göstergelerine yansımış durumdadır. Bölgede önemli bir hava kirleticisi olan partikül madde (PM10) kirliliğinin artmış olduğu görülmektedir. Bu kirli havanın solunmasının; başta solunum ve kalp damar hastalıkları ile kanserler olmak üzere çok sayıda hastalığa neden olduğu ya da var olan hastalıkların şiddetlenmesine yol açtığı bilinmektedir. Hava kirliliği astım ataklarına, hastane başvuruları ile hastane yatışlarında artışa neden olur.

Hava kirliliği tüm toplumu eşit düzeyde etkilemez. Akciğer ve kalp hastalıkları gibi kronik hastalığı olanlar, yaşlılar, çocuklar ve gebeler en fazla etkilenen toplum kesimi olarak dikkat çeker. Bu nedenle kirliliğin yoğun olduğu bölgelerde bu gruplara yönelik korunma önlemleri çok önemlidir.

Bu süreci en az zararla atlatmak için hem topluma hem de yerel yöneticilere düşen görevleri ve sorumlulukları hatırlatmak isteriz: Yetkililerden; hava kirliliğine yönelik ölçümleri topluma açıklamalarını, süreci birlikte ve şeffaf yönetmelerini bekliyoruz. Halkımıza hava kirliliğinin yoğun hissedildiği bölgelerde mümkün olduğunca açık alana çıkmamalarını, açık alanlarda yapılan etkinliklere katılmamalarını, evlerini havalandırmamalarını ve maske kullanmalarını öneriyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.