SON DAKİKA
Hava Durumu

Yüzbinler CHP'nin İstanbul mitinginde

Bursa’da yapılması planlanan ancak Yargıtay'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki davalara ilişkin verdiği onama kararının ardından İstanbul’a alınan “Milletin Sesi” mitingi için İstanbul ve yurdun çeşitli illerinden gelen yüzbinler Maltepe'deki miting alanını doldurdu.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2022 17:59
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2022 22:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Yüzbinler CHP'nin İstanbul mitinginde

Bursa’da yapılması planlanan ancak CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki davalara ilişkin Yargıtay'ın onama kararının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla İstanbul’a alınan “Milletin Sesi” mitingi için İstanbul ve yurdun çeşitli illerinden gelen yüzbinlerce kişi Maltepe'deki miting meydanında buluştu.

Sabahın erken saatlerinden itibaren miting alanı ve çevresinde güvenlik önlemleri alınırken, miting alanına çıkan bazı yollar güvenlik amacıyla trafiğe kapatıldı. Saat 18.00'da başlayacak mitinge gelenler saat 14.00'dan itibaren üst aramasından geçirilerek alana alındı. Miting öncesi ve sonrasında herhangi bir sağlık problemi yaşanması durumunda 50 ambulans görev yaptı ve 3 sağlık çadırı da mitinge katılan vatandaşlar için hizmet verdi. Ayrıca, özel güvenlik görevlileri ve parti görevlileri ile birlikte 5000 polis alanda görev yaptı.

Tüm siyasi parti ve STK’lerin da davet edildiği, Türk bayrağı ve CHP bayrağı dışında herhangi bir özel flama ya da bayrağın kullanılmayacağı mitingde protokol kuralı uygulanmadı. CHP Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, Parti Meclisi Üyeleri ve milletvekilleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun miting konuşmasını halkın arasında takip etti.

Yerli ve yabancı 300’ü aşkın basın mensubu

120 metrelik dev bir sahnenin kurulduğu mitingde, yabancı basın mensupları için eş zamanlı Türkçe çeviri yapılıyor ve engelli bireyler için de işaret dili tercümanı bulundu. 15 kamera ve 1 drone ise mitingi takip etti ve medya organlarına canlı yayın akışı sağladı. Basın mensupları için bilgi ve veri akışının kolaylaşması için ise alanda 15 baz istasyonu ile birlikte özel Wi-Fi hatları kuruldu. Yerli ve yabancı basın mensupları ile birlikte Maltepe Sahil Miting Alanı’nda 350’yi aşkın basın mensubu mitingi takip etti.

Sanat camiasından destek

Sanat camiasının önemli isimleri, çektikleri videolar ile "Milletin Sesi" İstanbul Mitingi’ne destekte bulundu. Miting öncesinde @KulturSanatCHP Twitter hesabından yayınlanan videolar dakikalar içerisinde binlerce sosyal medya kullanıcısına ulaştı.

Destek mesajı yayınlayanlar şu isimler: Edip Akbayram, Onur Akın, Sunay Akın, Belkıs Akkale, Metin Akpınar, Mustafa Alabora, Orhan Alkaya, Ali Altay, Hüsnü Arkan, Hürdağ Aydın, Rutkay Aziz, Selda Bağcan, Ataol Behramoğlu, Cahit Berkay, Zeynep Beşerler, Özlem Biter, Mazlum Çimen, Şevket Çoruh, Güvenç Dağüstün, Füsun Demirel, Sevinç Erbulak, Halil Ergün, Ceylan Ertem, Erdal Erzincan, Müjdat Gezen, Pelin Pınar Giritlioğlu, Mehmet Gümüş, Tülay Günal, Emrah Karaca, Aysun Kocatepe, Ali Kocatepe, Niyazi Koyuncu, Berna Laçin, Zülfü Livaneli, Vedat Sakman, Zuhal Olcay, Suavi, Nur Sürer, Burhan Şeşen, Ahmet Ümit, Levent Üzümcü, Nejat Yavaşoğulları.


Mersin’in Tarsus ilçesinden miting için İstanbul'a gelen Ramazan Berkoğlu, “Umudun olmadığı yerde umudu yaratan, altı benzemezi bir araya getirerek olmayan umudu tekrardan olduran bir genel başkanımız olduğu için gurur duyuyoruz” dedi.

‘KAFTANCIOĞLU ÖNDERLİĞİNDE İKTİDARA GELİYORUZ’

Mitinge katılmak için Mersin Tarsus’tan gelen Hüseyin Doğrugider, Yargıtay’ın Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezayı onamasına ilişkin, "Haksız bir cezadır. Artık seçime gidiyoruz. Korkutamazlar. Yıldıramazlar. Bu yolda Canan Kaftancıoğlu önderliğinde İstanbul gibi tüm Türkiye’de iktidara geliyoruz" ifadelerini kullandı.

Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezayı haksız bulduğunu ifade eden Nedret Diş, “Başkalarının da eski tweetlerini incelemiş olsak kimse dışarda gezemez. Canan Kaftancıoğlu’na yapılan büyük bir haksızlık. Arkasındayız ve onun için buradayız” diye konuştu.

Mitingde Gezi eylemlerinde hayatını kaybeden ve Gezi Davası'nda tutuklanan insanların aileleri kürsüye çıktı. Aileler adına konuşan Meriç Kahraman, "Düşlerimizi gerçekleştirmenin yolu özgürlük, eşitlik ve kardeşlik talebinde ısrar etmekten ve bir arada dayanışma içerisinde olmaktan geçiyor. Gezi eşitlik, özgürlük ve demokrasi için sönmeyecek umuttur. Bu adalet talebi Ethem'in, Ali İsmail'in, Medeni'nin, Hasan Ferit'in, Abdocan'ın, Ahmet'in, Mehmet'in ve Berkin'in özgür düşleri içindir. Her taksim her yer direniş. Bakırköy ve Silivri’ye selam olsun. Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” dedi.

MUAZZEZ SÜNGÜ: ANNELERİ BU HALE GETİREN SİSTEM UTANSIN

CHP'nin Milletin Sesi mitinginde kürsüye çıkanlardan Muazzez Süngü, "Diyarbakır’da beş kişilik bir ailede büyüdüm. 16 senedir İstanbul’da yaşıyorum. İki tane çocuğumuz var. Ben eşime yardımcı olmak için el işçiliği yapıyorum. Ben bir anneyim ve çocuklarımız daha iyi yaşamasını istiyorum. Her geçen gün bu umudum azalıyor. Şimdi acaba çocuklarımın karnını nasıl doğuracağız diye düşünüyorum. Anneleri bu hale getiren sistem utansın. Çok hükûmet gördüm, böyle bir zam, böyle bir pahalılık görmedim. Bir ekmek alamıyoruz, makarnaya hasretiz" dedi. 

Sahneye çıkanlardan duvar ustası Abdullah ise, "Yaklaşık üç aydır işsizim. Ailem için iyi bir gelecek için çalışıyorum. Eve bir karpuz değil yarım karpuz alıyorum" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.