SON DAKİKA
Hava Durumu

Yüksel Özkan: Amaç yaklaşan seçimler için oy devşirmek midir?

CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, güvenlik güçleri tarafından Gebze ve Bursa'da durdurulan araçlardaki kaçak göçmenleri ve vatandaşlık verilen Suriyelileri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sordu.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2022 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2022 23:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Yüksel Özkan: Amaç yaklaşan seçimler için oy devşirmek midir?

CHP Bursa Milletvekili, TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesi Prof.Dr.Yüksel Özkan, güvenlik güçleri tarafından Gebze ve Bursa'da durdurulan araçlardaki kaçak göçmenleri ve vatandaşlık verilen Suriyelileri İçişleri Bakanı Sülayman Soylu'ya sordu.

Özkan, verdiği soru önergesinde, Gebze ve Bursa'da durdurulan araçlardan kaçarak uzaklaşan yüzlerce insan görüntüsüne dikkat çekti. "Sosyal medyada sınırlarımızdan giriş yapan kaçakların da sürekli olarak yer aldığını" ifade eden Özkan, "Söz konusu kaçaklarla ilgili nasıl bir hukuki işlem yapıldı?" diye sordu. 

"Aralarında terör örgütü üyesi olanlar var"

İktidarın "Açık Kapı Politikası" ile sınırlardan her gün kaçak göçmenlerin giriş yaptığı bilgilerinin kendilerine ulaştığını söyleyen Özkan, "Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da yapılan bir operasyonda yakalanan ve çoğunluğu Suriyeli olan kaçakların arasında terör örgütü üyelerin de olduğu tespit edildi" dedi.

"Hangi kriterlere göre vatandaşlık veriliyor?"

Milletvekili Yüksel Özkan, Suriyeli ve diğer göçmenlere "hangi kriterlere göre" vatandaşlık verildiğini de sorduğu önergesinde, "Bu durum halk arasında son derece huzursuzluk yaratmaktadır. Göçmenlerin hemen her gün karıştıkları başta taciz ve diğer suçlar bu huzursuzluğu daha da artırdı." dedi. 

Özkan, İçişleri Bakanlığı'nın Göç İdaresi Müdürlüklerine göçmenlerin vatandaşlık işlemlerinin hızlandırılması için sözlü talimat verdiği bilgisinin sosyal medyaya yansımasına dikkat çekti. İçişleri Bakanı ile AKP Genel Başkanı'nın Suriyelilerle ilgili farklı açıklamalar yapmasına da değinen Özkan, "Amaç yaklaşan seçimler için oy devşirmek midir?" diye sordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.