SON DAKİKA
Hava Durumu

Yeşil Sol Parti Bursa'da olağanüstü kongre; İl Eş Sözcüleri değişti

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Bursa İl Örgütü’nün olağanüstü kongresinde Mediha Azra Güllüpınar ve Yüksel Akgün yeni İl Eşsözcüleri seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2022 22:55
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2022 23:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Yeşil Sol Parti Bursa'da olağanüstü kongre; İl Eş Sözcüleri değişti

Yeşil Sol Parti Bursa İl Örgütü'nün 3. Olağanüstü Kongresi Bursa Akademik Odalar Birliği'nde (BAOB) gerçekleştirildi. 2023 Genel Seçimleri öncesinde yapılan kongrede İl Eşsözcülüklerine Mediha Azra Güllüpınar ve Yüksel Akgün seçildi.

Fransa’nın başkenti Paris’te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’ne düzenlenen ırkçı saldırı nedeniyle hayatını kaybedenlerin anısına yapılan saygı duruşu ile başlayan kongrenin açılış konuşmasını yapan Yeşil Sol Parti Bursa İl Eşsözcüsü Kemalettin Yıldız, AKP-MHP iktidarının Türkiye’yi bilerek ve isteyerek her alanda derin krizlerin yaşandığı bir ülke haline getirdiğini söyledi. Yeşil Sol Parti’nin yurttaşların eşit koşullarda yaşadığını hissettiği ve ‘tanınma adaleti’nin sağlandığı demokratik bir ülke talebi olduğunu belirten Yıldız, şunları söyledi:

"Ülkemiz çok kültürlü, çok kimlikli bir ülkedir. Ülkemizin temel sorunlarının tekçi bir bakış açısıyla çözülemeyeceğini biliyoruz. Bu geleneksel devlet politikası yüzünden tarihimiz katliamlar tarihi olmuştur. Bu acıların yaşanmaması için faşizan politikalardan vazgeçilmelidir. Farklı inançlar üzerindeki baskılar durdurulmalıdır. Alevilerin eşit yurttaşlık, cemevlerinin ibadethane statüsüne alınması talebi bizim de talebimizdir. Farklı diller ve özellikle Kürtçe üzerindeki baskılar kaldırılmalıdır, dil olarak tanınmalıdır. Biz Yeşil Sol Parti olarak, tanınma adaleti sağlanmalıdır diyoruz. Tanınma adaleti olmadan eşit yurttaşlar olarak yaşamamız mümkün değildir. Tüm farklılıklarımızı zenginlik olarak kabul ediyoruz. Birbirimizi böyle kabul ediyoruz ama bugün Kürt halkı, Alevi toplumu, Müslüman olmayanlar, LGBTI+ bireyler, farklı olan hiç kimse kendisini eşit yurttaşlar olarak hissetmemektedir. Ey iktidar ekleyenler, 20 yıllık iktidarınızda bu ülkeyi cehenneme çevirdiniz, cehenneminizde siz de yanacaksınız. Gideceksiniz, çok yakındır."

Yıldız'ın ardından Yeşil Sol Parti Eş Genel Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar konuştu. Yeşil Sol Bursa İl Olağanüstü Kongresine geniş katılımdan dolayı kurum temsilcilerine teşekkür eden Uçar, "İçinde bulunduğumuz zaman dilimi belki Paris katliamından bahsettiğimiz ama bunun da ötesinde aslında Maraş katliamının yıldönümündeyiz. Roboski katliamının yıldönümüne sayılı kalan günlerdeyiz. Geçirdiğimiz yüzyıllık süreçte ne yazık ki katliamların anılması bitmiyor. Dün Paris’te bir katliamla karşı karşıya kaldık. Tabii bu katliamla ilgili birçok şey söylenip yazılmaya başladı. Kürtlerin katledilmesinden öte orada yaşanan olaylara dönük tartışmalar yürütüldü. Şunu söylemekte fayda var, Kürtler bulunduğu her ülkede belli sınırlarla karşı karşıya kalıyorlar. Ana dillerinde sınırlama vardır, varlıklarına sınırlama vardır, örgütlenmelerine sınırlama vardır. Sınırsız olan tek şey, Kürde yönelik şiddet ve ölümdür. Bu ister Kuzeydoğu Suriye’de olsun ister Türkiye’de olsun isterseniz Fransa’da, Almanya’da olsun. Ne yazık ki ortak devlet aklının Kürtlerle kurduğu ilişki, Kürt gerçekliği karşısındaki konumlanışı değişmedi" dedi.

Konuşmaların ardından yapılan seçimde Meral Yalnızca ve Kemalettin Yıldız’ın yerine Yeşil Sol Parti Bursa İl Eşsözcülüklerine Mediha Azra Güllüpınar ve Yüksel Akgün seçildi.

Yeşil Sol Bursa İl Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Mediha Azra Güllüpınar, Yüksel Akgün, Filiz Önen, Kemalettin Yıldız, Aynur Yılmaz, Metin Kılıç, Nursen Subaşı, Volkan Dursun, Muhammet Emin Çağlayan, Mehmet Koç, Mediha Özdemir, Ahmet Okumuş ve Rahmi Yüzüak.

İl Disiplin Kurulu: Ahmet Serdar Esen, Ruşen Çaçan, Mazlum Taş.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.