SON DAKİKA
Hava Durumu

Yeşil Sol Parti: Binin üzerinde sandık verileri yanlış

Yeşil Sol Parti YSK temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki, ıslak imzalı tutanakların Yüksek Seçim Kurulu sistemine yanlış girildiği tespitlerine ilişkin bilgi verdi. Tiryaki, 1000’in üzerinde sandık sonuç tutanağını verilerinin YSK sistemine yanlış girildiğini ve hepsine itiraz ettiklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2023 21:16
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2023 01:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Yeşil Sol Parti: Binin üzerinde sandık verileri yanlış

Yeşil Sol Parti YSK temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki, seçim tutanaklarında görülen usulsüzlüklere ilişkin açıklama yaptı. Tiryaki, ıslak imzalı tutanakların Yüksek Seçim Kurulu sistemine yanlış girildiği tespitlerine ilişkin bilgi verdi. 1000’in üzerinde sandık sonuç tutanağını verilerinin YSK sistemine yanlış girildiğini ve hepsine itiraz ettiklerini belirten Tiryaki, "İtirazlarımızın neredeyse tamamı karara bağlandı, hatalar düzeltildi" dedi.

'MİLLETVEKİLİ DAĞILIMINI ETKİLEYECEK SONUCA ULAŞAMADIK'

Tiryaki'nin itirazlara ilişkin açıklaması şöyle:

"Ülke çapında 1000’in üzerinde sandık sonuç tutanağının, siyasi partilerle paylaşılan SİPPORT sisteminde de görüldüğü üzere verilerinin yanlış girildiğini öğrendik. Bunların içinde 230 oyumuzun olduğu sandıklarda var, 10 oyumuzun olduğu sandıklar da var, 2 oyumuzun olduğu sandıklarda var. Bunların tamamına itiraz ettik. Bu itirazlarımızın neredeyse tamamı karara bağlandı ve bu verilerin tamamı düzeltildi. Henüz herhangi bir kentte milletvekili dağılımını etkileyecek bir sonuca ulaşmış değiliz. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz." 

'OYLARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ'

193 bin sandıktaki verilerin tamamını inceleyeceklerini ifade eden Tiryaki, "Bu hataların ve yanlışların -ki şimdilik böyle diyeceğim- arkasında organize bir kötülük var mı, birileri bilerek isteyerek mi bu sonuçları etkilemeye çalışıyor demek için elimizde bir kanıt yok. Biz bunları hatalı giriş olarak değerlendireceğiz. Her bir hatayı düzelteceğiz, oylarımıza sahip çıkacağız" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.