SON DAKİKA
Hava Durumu

Yenişehir'de yurt sorununa İYİ Parti'den çözüm önerisi

İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel, ilçede bulunan devlet ve özel yurdun üniversite öğrencilerine yeterli gelmemesine ilişkin ilçedeki atıl bulunan kamu lojman ve binaların öğrencilerin barınma ihtiyacı için hizmete alınması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2022 22:55
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2022 22:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Yenişehir'de yurt sorununa İYİ Parti'den çözüm önerisi

İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel, ilçede bulunan Bursa Uludağ Üniversitesi İbrahim Orhan Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin yaşadığı barınma sorunu ile ilgili okul müdürü Prof. Dr. Nazmi İzli'yi ziyaret ederek üniversite öğrencileri ve yurt kapasiteleri hakkında bilgi aldı.

Geçtiğimiz hafta ÖSYM tarafından açıklanan üniversite yerleştirme sonuçlarının ardından puan ve başarı sıralamalarına göre Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu’na 450 yeni öğrenci kayıt hakkı kazandı. Öğrencilerin en büyük sıkıntısının barınma ihtiyacı olduğunu belirten Özel, Yenişehir’de Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı mevcut Kredi ve Yurtlar Kurumundaki yatak kapasitesinin yetersiz olduğunu söyledi.

Yenişehir'de geçen yıldan bu yana bin 30 öğrenci eğitimine devam ediyor. Bu yıl 450 yeni öğrencinin kayıt yaptırması ile öğrenci sayısı bin 480’e ulaştı. İlçede KYK’nın sadece 144 yatak kapasiteli bir kız öğrenci yurdu bulunuyor. Ayrıca ilçede 60’ı erkek, 70’i kız olmak üzere toplamda 130 yatak kapasiteli tek bir özel yurt bulunuyor.

"YENİŞEHİR’DE EV KİRALARI YÜZDE 200-250 ORANINDA ARTTI"

İlçedeki KYK yurdunun yatak kapasitesinin yeterli olmamasından dolayı açıkta kalan bin 336 öğrencinin, devlet yurtlarından 2-3 kat daha pahalı olan özel yurtlarda veya son yıllarda  yüzde 200-250 oranında artarak, kira bedelleri 2-3 bin liralara kadar çıkan kiralık evlerde barınma ihtiyacını gidermek zorunda kalacağını belirten İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel, "Geçtiğimiz yıllarda, Yenişehir’de barınma ihtiyaçlarını karşılayamayan birçok öğrencimiz maalesef ya kayıtlarını başka bir üniversiteye aldırmak ya da kayıtlarını dondurarak memleketlerine dönmek zorunda kalmıştı" diye konuştu.

"İLÇEDEKİ ATIL KAMU LOJMAN VE BİNALARI ÖĞRENCİLERE HAZIRLAYALIM"

Özel, üniversite öğrencilerinin barınma sorununa çözüm önerisini şöyle aktardı:

"Yenişehir İbrahim Orhan MYO’da eğitim hakkı kazanan ve KYK yurduna yerleşemediği için açıkta kalacak olan bin 206 öğrenciye, Yenişehirliler olarak sahip çıkmamız gerekiyor. İlçemizde atıl olarak duran ve kullanılmayan kamu lojman ve binalarının üniversite öğrencilerimizin barınma ihtiyacı için dönüşümlerinin bir an önce yapılarak, 2022-2023 eğitim-öğretim yılına yetiştirilmesi gerekiyor. Bu kapsamda Hava Meydan Lojmanlarında kullanılmayan binaların, İlçe Jandarma Komutanlığı bünyesinde geçtiğimiz yıllarda tadilatı tamamlanan ve boşta duran lojman binasının, belediyemiz bünyesine geçen İznik yolundaki pancar işletme şefliğinin içerisinde kullanılmayan lojman binalarının ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ait ihtiyacı giderebilecek durumdaki yapıların tespit edilerek bir an önce öğrencilerimizin barınma ihtiyacı için hizmete alınmasının gerekliliğini ilçe yöneticilerine teklif ediyoruz."

"BU SORUNU HEP BİRLİKTE AŞABİLİRİZ"

Özel, sözlerini şöyle tamamladı:

"İlçemize kayıt yaptıran öğrencilerimizin barınma sorununun çözüme kavuşturulması için Yenişehir kaymakamlığımız, belediyemiz, üniversite yönetimimiz, ilgili birimlerimiz, siyasi partilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız ile ortak bir toplantı yapılarak, fikir ve görüşlerin paylaşılması, yurda dönüştürülecek binaların bağlı olduğu kamu kurumları ile irtibata geçilerek gerekli yasal izinlerin alınması ve çalışmalara başlanılması için vakit kaybedilmemesi gerekiyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.