SON DAKİKA
Hava Durumu

Vatan Partisi heyeti Esad'la görüşmek için Şam'a gidiyor

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Genel Başkan Doğu Perinçek başkanlığındaki parti heyetinin önümüzdeki günlerde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmek için Şam'a gideceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2022 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2022 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Vatan Partisi heyeti Esad'la görüşmek için Şam'a gidiyor

Vatan Partisi (VP) Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Ulusal Kanal canlı yayınında, parti heyetinin Suriye ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Türkiye'nin önündeki çok önemli bir düğüme kılıç atıyoruz." diyen Bursalı Suriye ziyaretiyle ilgili şunları söyledi:

"Bu adım şarttı. Türkiye'nin geleceği açısından şarttı. Bu koşullarda Türkiye’nin Suriye ile işbirliğine gitmesi tarihi önemdeydi. Açıklamalar çok doğru. Kutluyoruz kendilerini. Bu süreçten geri dönüş yok. Vatan Partisi'nin programı bir bir Türkiye’nin gündemine geliyor. 2014-2015'ten beri çok önemli adımlar attık. ABD’nin bölge baskılarının artması ve PKK terörüyle savaşma açısından temel mesele Türkiye ve Suriye’nin işbirliği haline gelmişti. Bu dünya dengelerini değiştirecek olaydır. Bu çok önemli tarihi bir olaydır. O açıdan hızlı ve çevik olmamız gerekiyor. Türkiye’nin zamanı daralıyor. Türkiye’nin etrafındaki tehditler, içerideki bir takım tehditler ,Türkiye’nin hızlanması gerektiğini söylüyor.

Vatan Partisi önümüzdeki 10-15 gün içerisinde Doğu Perinçek başkanlığında Suriye'yi ziyaret edecek ve en üst düzeyde görüşme yapacak. Sayın Doğu Perinçek, Ethem Sancak ve önemli isimler yer alacak. 10-15 gün içerisinde bu ziyaret Şam'a yapılacak. Suriye Devleti ile uzun süredir görüşme halindeydik. Beşar Esad ile 2015’te görüşmüştük. Vatan Partisi Suriye devletiyle çok sık görüşüyordu. Suriye, Rusya, İran, Çin olmak üzere ilişkileri tamir etti. Vatan Partisi Asya'nın en güvenilir partisi. Övmek için söylemiyoruz. Bu Türkiye’nin menfaatleri Türkiye’nin geleceği açısından kritik. Ve bütün bu konuştuğumuz ekonomi ve güvenliği başta olmak üzere düzelecek. Ayrıntılı takvimi yakında paylaşacağız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.