SON DAKİKA
Hava Durumu

'Üzgünüm ama sarı öküzü vermeyecektiniz'

Cezaevinde bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İBB Başkanı İmamoğlu'na verilen cezanın onanma süreciyle ilgili açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2022 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2022 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Üzgünüm ama sarı öküzü vermeyecektiniz'

6 yıldan fazla süredir Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutulan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis ve siyasi yasak cezasının üst mahkemede onanma sürecinin uzun süreceğine ilişkin değerlendirmeler konusunda açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaşımda bulunan Demirtaş, "Bana verilen ceza üst mahkemede, Saray'ın açık talimatıyla 41 günde, Diyarbakır Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı'ya verilen ceza ise 35 günde onaylandı. Üzgünüm ama sarı öküzü vermeyecektiniz. Yine de geç değil. Şimdi hep birlikte direnme ve hep birlikte kazanma zamanıdır." dedi.

Demirtaş, İmamoğlu ile ilgili mahkeme kararının açıklandığı dün yaptığı paylaşımda da, "Halkın iradesine bu kaçıncı "yargı" darbesi. Bütün hukuksuzluklar er geç halkın kararına çarpıp döner. Oldu olacak, Ekrem Bey'i Pınarhisar Cezaevine de koyun ki akıbeti aynı olsun." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.