SON DAKİKA
Hava Durumu

Uludağ'da zincirli açıklamaya Bursa Valiliği'nden engel

Bursa Valiliği, İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı’nın Uludağ Alan Başkanlığı ile ilgili Milli Park kapısı önünde yapacağı basın açıklamasına izin vermedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2023 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2023 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Uludağ'da zincirli açıklamaya Bursa Valiliği'nden engel

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı’nın Uludağ Alan Başkanlığı ile ilgili, Milli Park kapısı önünde yapacağı basın açıklamasına, Bursa Valiliği’nce izin verilmedi. Jandarma engeliyle karşılaşan İYİ Partililer, basın açıklamasını jandarma noktası önünde yaptı. 

İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, basın açıklamasına izin vermeyen Bursa Valisi Yakup Canpolat’ın kararını kınayarak, “Partilerin basın açıklaması anayasal bir haktır. Bilgi vermemize rağmen yasak getirilmesi kanunla verilmiş bir hakkın engellenmesi demektir" dedi. Uludağ çatrağında tam teçhizatlı askeri robokoplarla önlem alan güvenlik güçleri partililerin geçişine izin vermezken, zincirli-kilitli basın açıklaması jandarma noktası önünde yapıldı. 

Bursa'da önce ovanın betona boğulduğunu, havasının ve suyunun kirletildiğini söyleyen Türkoğlu, "Yeşilimizi bitirdi, doymadı. Havamızı kirletti, doymadı. Suyumuzu yok etti, gene doymadı. İşte o arsızlar şimdi de gözünü çoktan mazide kalan o güzelim doğamızın, o muhteşem havamızın, o buz gibi suyumuzun kaynağı Uludağ’ımıza dikti" diye konuştu. 

Uludağ'da 'çok başlılık var' söylemlerine ilişkin Türkoğlu, "Uludağ, yıllık iki milyonluk bir ziyaretçi potansiyeline ulaşıyor. Tam 61 yıldır, Milli Parklar Kanunu hükümleri kapsamında bulunuyor. Yani iddia edildiği gibi Uludağ çok başlı ya da yedi kocalı hürmüz falan değil. Tek yetkili Orman Bakanlığı’na bağlı Milli Parklar Genel Müdürlüğü. Kamu kuruluşları ve belediyeler ise sadece hizmet alınan destekçi kuruluşlar" bilgisini paylaştı. 

Uludağ Alan Başkanlığı kanun teklifi ile Uludağ'ın tehdit altında olduğunu belirten Türkoğlu, şunları kaydetti:

"Ülkemizin parmakla gösterilen bir doğa cenneti olan Uludağ’ımız, ucu açık bir Alan Başkanlığı yapılanması ile tahrip edilme tehdidi altında bulunuyor. Alan Başkanlığı bünyesinde yer alacak komisyon ve danışma kurulunun üyelerinin çoğunluğu, akademik odaların ortak imzasıyla hazırlanan geniş kapsamlı rapora göre, son derece yanlış bir yapılanmayı içeriyor. Kamu yararına denetim görevi yaparak hizmet üreten meslek odalarından temsilcilerin bulundurulmaması gerçekten çok ama çok manidar. Yani bu komisyonun ya da kurulun oluşma biçiminin dahi, Uludağ’ı koruma amacı taşıdığını söylemek çok zor."

"İMARA AÇMA HESAPLARI VAR!"

Alan Başkanlığı projesinin hayata geçmesinin zincir oteller ve yeni yapılanmalar olduğunu savunan Türkoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: 

"Bölgede yeni bir nüfus yoğunluğu demektir. Bununla birlikte; yaz-kış oluşacak ısı yükselmeleri nedeniyle meydana gelecek, iklim değişiklikleri demektir. Mevcut doğal dokunun, gözümüzün içine baka baka mahvedilmesi demektir. Kamu adına denetim görevi gören akademik odaların açıkça dışlandığı bir Alan Başkanlığı demek;
Uludağ’ın Bursa’dan değil, Ankara’dan yönetilmesi, yani davulun bizde, tokmağın başkasında olması demektir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.