SON DAKİKA
Hava Durumu

'Uludağ Alan Başkanlığının teklif sahipleri Meclis’te yok'

AKP Bursa milletvekillerinin imzasını taşıyan Uludağ Alan Başkanlığı kanun teklifi görüşmelerinde konuşan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Kayıtlara geçsin diye söylüyorum. Teklifi veren Bursa milletvekillerinin hiçbirisi şu an Genel Kurul'da yok” diye tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2023 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2023 13:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Uludağ Alan Başkanlığının teklif sahipleri Meclis’te yok'

AKP Bursa milletvekillerinin imzasını taşıyan Uludağ Alan Başkanlığı kanun teklifi görüşmelerinde konuşan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Uludağ’ın Alan Başkanlığıyla yönetilmesini doğru bulmadıklarını belirterek, teklifi sert sözlerle eleştirdi.

Konuşmasına, “Tutanaklara geçsin diye söylüyorum. Teklifi veren AKP Bursa milletvekillerinin hiçbirisi şu an Genel Kurul’da yok. 5 AKP’Li var sadece” diye başlayan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, "Uludağ'ın bağrına hançerler sokulmaya çalışılıyor. Uludağ'ın karlı, bembeyaz hali sizin yapacağınız kanun ve sonrasındaki işlemler yüzünden tarihe karışacak. Belki bizden sonraki nesiller karın ne olduğunu sadece bu resimlerden görecekler. Bu kanunla 20 milyon metrekareyi Milli Park olmaktan çıkarmak istiyorsunuz. Burayı imara açmak istiyorsunuz. Yetmiyor. Burayı sınırsız bir şekilde sınırlarını genişletme yetkisini Cumhurbaşkanına vermek istiyorsunuz. Sonra koruyacağınızı söylüyorsunuz" diye konuştu.

Para cezasının caydırıcı olmadığını belirten Kayışoğlu, Kent Meydanı ve Doğanbey TOKİ’leri buna örnek gösterdi. Kayışoğlu, "Siz hiç dünyada böyle kent meydanı gördünüz mü? Kent meydanı yapacağız dediğiniz yere dört katlı AVM yaptınız. Uzaydan bile görünüyor. Meşhur fotoğraf. Kentsel dönüşüm yapacağız dediniz işte bu ucubeyi (Doğanbey Tokiler) Bursa'nın ortasına hançer gibi sapladınız. Bursa'nın havası, soluğu kesildi" dedi.

"Uludağ'a yapacaklarınızı düşündükçe uykularımız kaçıyor" diye sözlerine devam eden Kayışoğlu, bu sene Uludağ'a kar yağmadığına dikkat çekti. Kayışoğlu, 'yetki karmaşası' ifadelerinden ne anladığını şöyle anlattı:

"Geniş geniş yollar yapacaksınız, yine binlerce ağaç keseceksiniz. Otoparklar yapacaksınız, beton dökeceksiniz. Çok katı oteller, villalar ve lüks tuvaletler. Diğer vekillere diyorsunuz ki 'Siz hiç Uludağ'a geldiniz mi?' Şunu demek istiyorsunuz; 'Bir gelin, otellerin kötü tuvaletini görün, siz de bizi destekleyeceksiniz.' Hayır efendim, biz doğaya sizin baktığınız açıdan bakmıyoruz. Biz rant olarak bakmıyoruz. Biz, geleceğe bırakılması gereken ekosistem olarak bakıyoruz. Velhasıl oraya lüks tuvalet yaparak turist çekilmez. "

Uludağ'ın özelliklerinin dünyaya tanıtılması gerektiğini dile getiren Kayışoğlu, nesli tükenmekte olan bitkilerin alan başkanlığı kapsamına alınacak alanın içerisinde yer aldığı bilgisini paylaştı. Kanun teklifinin geri çekilmesini isteyen Kayışoğlu, "Biz bu kanun teklifini Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz. Seçime az kaldı, iktidar olduğumuzda bu kanun teklifini ortadan kaldıracağız. Uludağ'ı gelecek nesillerimize bırakacağız." sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.