SON DAKİKA
Hava Durumu

Üç vekil AKP'ye katıldı: Erdoğan'a selam durdu!

İrfan Karatutlu, Hasan Ufuk Çakır ve İsa Mesih Şahin AKP'ye katıldı. Erdoğan, katılımlarını tebrik etti. Çakır, "İki başkomutan var; biri Erdoğan" dedi. CHP'li Ali Mahir Başarır, Çakır'ın parti değiştirmesine tepki gösterdi ve "Utanç verici" yorumunu yaptı. (Fotoğraf: İnternet)

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2026 21:16
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2026 00:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Üç vekil AKP'ye katıldı: Erdoğan'a selam durdu!

AKP'nin bugün düzenlenen grup toplantısında DEVA Partisi’nden istifa eden İrfan Karatutlu, CHP’den kesin ihraç istemiyle PM’ye sevk edildikten sonra istifa eden Hasan Ufuk Çakır ile geçen yaz Gelecek Partisi’nden istifa eden Bağımsız İstanbul Milletvekili İsa Mesih Şahin, AKP’ye katıldı. Karatutlu, Çakır ve Şahin'e rozetlerini takan Erdoğan, vekillere hayırlı olsun dileklerini iletti. Çakır, rozeti takıldıktan sonra yaptığı konuşmada, "İki başkomutan var; biri Gazi Mustafa Kemal Paşa biri de Türkiye Cumhuriyeti'nin başkomutanı Recep Tayyip Erdoğan. Selam duruyorum kendisine" ifadelerini kullandı. CHP Mersin Milletvekili ve Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Çakır'ın parti değiştirmesine tepki gösterdi.

Sözcü'ye konuşan Başarır, şu ifadeleri kullandı:

"Ben Sayın Kılıçdaroğlu'na yalvardım. Yapmayın efendim dedim. İstenmedi buna rağmen aday yapıldı. Şimdi yaşanan tabloyu görüyoruz. Utanç verici bir tablo. Altinci sırada gençlikten gelen mücadele veren her zaman gördüğümüz kardeşimiz vardı. Onun önüne koyuldu bu arkadaş. Bugün gördük ki Erdoğan'a selam çakıyor. Biz uyardık, daha ne diyebilirim. Yalvardım Kemal Bey'e. Ben birinci sıradaydım. Gençlik Kolları başkanımızın hakkını yemeyin dedim. Bu adam çok sakıncalı bir adam dedim. Benim duygusal kopuşum budur. Mersin'liye yapılan partiye yapılan yanlışı unutmadım. Benim o günkü ses kayıtlarımı CNN Türk'te canlı yayında dinlettirdi. Gene böyle tipler gelse aynı tepkiyi veririm. Grup Başkanvekillerimiz Engin Özkoç, Veli Ağbaba, Onursal Adıgüzel hepsi karşı çıktı. PM'de dakikalarca tatışıldı. Kimse istemedi ama tüm çabamıza rağmen bu kişi beşinci sıradan partinin emeğini, Mersin halkının tercihini AKP sıralarında kullandı. Erdoğan, o bile şaşırdı o selam çakarken. Mersin'li bunu affetmeyecektir. Madem kendilerine bunu yakıştırdılar. Diyecek bir sözüm yok"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.