SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkoğlu: Yapılacak ilk seçimde TBMM asıl işlevine kavuşacak

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, yapılacak ilk seçimde TBMM’nin asıl işlevine kavuşacağını belirterek, "Tel adamlık bitecek, yeniden millet egemenliği gelecek" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2022 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2022 09:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Türkoğlu: Yapılacak ilk seçimde TBMM asıl işlevine kavuşacak

Partisince Heykel Atatürk Anıtı ve Şehreküstü Meydanında düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliğine katılan İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle by-pass edilen milletin egemenliği, halkın önüne konacak ilk seçimde geri getirilecek ve Meclisimiz asıl işlevini yetine getirmeye devam edecek” dedi.

Cumhuriyetin özünün, ulusal bağımsızlık ve millet egemenliği olduğunu ifade eden Türkoğlu, "23 Nisan 102 yıl önce bugün tarihten tamamen silinmek istenen Türk Milletinin kaderinin değişti gündür. Türkiye Büyük Millet Meclisi açılarak, milletin iradesi ve egemenliği dosta da düşmana da ilan edildi. Geçmişini bilmeyen, geleceğini inşa edemez" ifadelerini kullandı.

"Hatırlayın o günleri: Birinci Dünya Savaşı'ndan harap ve bitap çıkmış bir millet, ülkesi baştan başa işgal edildiği için kendisini göğüs göğüse çarpıştığı bir kurtuluş mücadelesinin içinde buldu." diyen Türkoğlu'nun açıklaması şöyle:

"Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bayraktarlığındaki kurtuluş savaşıyla, yeni bir vatanı kanı ve canı pahasına yeniden inşa etme kararı aldı. Büyük Atatürk öylesine öngörüldüydü ki, bu kararı millete mal etmek ve asıl onun rızasını almak için Milletin temsilcilerinden oluşan bir Meclis'in açılmasını önerdi. İşte o Meclis, işgal altındaki İstanbul'da değil Ankara'da 23 Nisan 1920’de açıldı. Böylece Millet iradesi tecelli etmiş, bağımsızlık ve egemenlik hakkı tescil edilmişti. Ve bir milletin kaderinin değiştiği 23 Nisan günü, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilk resmî bayramı oldu, 1922’den bu yana da Ulusal Egemenlik Bayramı olarak kutlanmaya başlandı. 1927’de de Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan'ı geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan edince, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı adıyla çok daha anlamlı hale geldi."

İYİ Parti Bursa İl Teşkilatı Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu

'Bugünkü tablo nasıl?'

Şimdi gelelim bugüne;
-Milletin egemenliği mi var, yoksa tek adam egemenliği mi var? Peki o tek adam bugün Anıtkabir’deki törenlerde var mıydı? Yoktu. Zaten seçildiği tarih olan 2014’den beri de hiç olmadı.
-Bağımsızlığın yerini, ülkemizi nerdeyse duyunu umumiye döneminden daha kötü hale getiren dış borçlar yüzünden bağımlılık almadı mı?
-Hak, hukuk, adalet, özgürlükler gibi Cumhuriyetimizin tüm değerlerini arar olmadı mı?
-Atatürk’ün bu ülkeyi emanet ettiği gençlerin, yüzde 80’i ülkesi ile hayal kurmaktan vazgeçip, yurtdışında yalamak ister hale gelmediler mi?
-Bugün bayram, daha fazla uzatıp içinizi karartmak istemiyoruz.

Değişecek dostlar, inanın bu tablo değişecek ve bizler bu bayramları şanına onuruna gururuna layık biçimde yeniden kutlayacağız.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle by-pass edilen milletin egemenliği, halkın önüne konacak ilk seçimde geri getirilecek ve Meclisimiz asıl işlevini yetine getirmeye devam edecek. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Çünkü Cumhuriyetin özü, ulusal bağımsızlık ve millet egemenliğidir.

Söz olsun ki kutlayacağız. Şart olsun ki kutlayacağız. And olsun ki kutlayacağız.

'Bakın Atatürk ne diyor?'

Son olarak Büyük Atatürk’ün sözüyle bitirmek istiyorum:

‘Egemenlik ulusundur. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden başka hiçbir makam, ulusun alınyazısında etkin olamaz. Özgürlüğün de, eşitliğin de adaletin de dayanağı ulusal egemenliktir. Ulusal egemenlik, ulusun namusudur, onurudur, şerefidir. Ulusal egemenlik öyle bir ışıktır ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar yok olur.

Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da milli egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.’

Hepimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.”

Şehreküstü ay yıldızlı balonlarla şenlendi

İYİ Parti Bursa Gençlik Kolları tarafından Şehreküstü Meydanı’nda yapılan kutlamalarda da renkli görüntüler oluştu.

İYİ Partili Gençler elleriyle hazırladıkları yüzlerce ay yıldızlı balonları çocuklara dağıttılar, şeker dağıtıp yüz boyama uygulamaları ile 23 Nisan’ın anlamına uygun bir etkinlik gerçekleştirdiler.

Aynı zamanda müzik şölenine de dönüşen İYİ Parti Gençlik Teşkilatı’nın Şehreküstü Meydanı’ndaki görkemli etkinliğine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.