SON DAKİKA
Hava Durumu

Turgay Erdem: Biraz vicdana davet ediyorum

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, kendisi ve Başkan Yardımcısı Osman Ayradilli hakkında ortaya atılan iddilara ilişkin açıklamada bulundu. İddiaların asılsız olduğunu söyleyen Erdem, "Bu iddiaları gündeme getiren kişileri öncelikle biraz vicdana davet ediyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2021 21:23
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2021 21:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Turgay Erdem: Biraz vicdana davet ediyorum

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem kendisi ve Başkan Yardımcısı Osman Ayradilli'nin tanıdık ve akrabalarını işe aldıklarına ilişkin iddialara basın toplantısı ile yanıt verdi.

Belediyede düzenlenen basın toplantısında iddialara yönelik konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, "Bu iddiaların hepsi asılsızdır. Bu iddiaları gündeme getiren kişileri öncelikle biraz vicdana davet ediyorum. Siyaseten "CHP'li belediyelerde usulsüz işler yapılıyor" algısı oluşturmak uğruna, doğruluğunu teyit etmeden insanlara çamur atmakta sakınca görmüyorlar" dedi.

Osman Ayradilli'nin eşi Aslıhan Ayradilli'nin meslekî geçmişi son derece başarılı ve çok değerli bir peyzaj mimarı olduğunu söyleyen Erdem, şöyle konuştu:

"Kendisinin belediyede işe alındığı iddiası doğru değildir. Biz kendisinin uzmanlık alanındaki meslekî tecrübelerinden yararlanmak istediğimiz için, belediyemizin ilgili bazı projelerinde kendisinden değerlendirme istiyoruz ve Aslıhan Hanım da bize gönüllü olarak, hiçbir maddî karşılık almadan danışmanlık desteği veriyor. Olay bundan ibarettir. Nilüfer'de sağlık çalışanlarına adadığımız bir park projemiz ve bu parka yerleştirilecek anıt için bir yarışma düzenledik ve yine peyzaj boyutu olan bu çalışma için de, uzmanlığından faydalanmak için yarışma jürisinde Aslıhan Ayradilli'nin de yer almasını istedik. Bu tür organizasyonlarda sadece aslî jüri üyelerine ödeme yapılır. Aslıhan hanım bu organizasyonda danışman jüri üyesi olarak yer aldığı için, bu yarışma kapsamında da kendisine herhangi bir ödeme yapılmayacaktır. Gerçek bundan ibarettir. Ne kadar akrabamız varsa işe yerleştirmek ve onları üçer beşer maaşa bağlamak bizim tarzımız değildir. Bu anlayışın nerede nasıl uygulandığını kamuoyu gayet iyi biliyor."

İddiaların odağındaki isim olan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Osman Ayradilli, yazılı çizilenlerin iftira olduğunu ileri sürerek, "Çamur at izi kalsın, nasıl olsa ondan sonrası önemli değil diyenlerin yaptığı bir iş.  32 yıllık siyasî hayatımda bana iftira bile atılamamıştır. Ama bu çok acıtıcı bir şey. Bu kadar ahlaksız ve fütursuzca yapılan şeyler" diye konuştu.

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca da ortaya iddiaları atanlarla ilgili hukukî sürecin başlatılacağını vurguladı.

Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı CHP'li Osman Ayradilli'nin, eşini belediyede işe soktuğu ve belediyenin birçok etkinliğinde görevlendirerek ek ödemelerden de faydalandırdığı iddia edilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.