SON DAKİKA
Hava Durumu

'Tüm kaynaklar rantçılara peşkeş çekiliyor'

Emek Partisi’nin Kestel Belediye Meclis Üyesi Adayı Arif Şen, “Kestel’in her yeri organize sanayi” diyerek Kestel'in sorunlarını anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2024 00:28
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2024 00:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Tüm kaynaklar rantçılara peşkeş çekiliyor'

Emek Partisi’nin Kestel Belediye Meclis Üyesi Adayı Arif Şen, Kestel’in sorunlarını anlattı. Şen, “Kestel’in her yeri organize sanayi” diyerek tabloyu özetliyor.

“Kestel'in yumakla yığın yığın sorunları var” ifadesi ile konuşmasını sürdüren Şen, “Bunların en başında hava kirliliği, toprağın ve havanın fabrikalar tarafından kirletilmesi gelmekte. Maalesef belediye bu fabrikaların kontrolü, denetimi açısından herhangi bir tedbir almamıştır. Burada fabrikalar havaya adeta zehir kusuyor. Bizim adaylığımız esasında bir mücadele anlayışına dayanıyor. Kestel bir işçi ve emekçi kenti. Bu kentte emekçilerin çalıştığı ve ürettiği fabrikalar aynı zamanda emekçilerin sağlığını, yani halk sağlığını da tehdit etmekte” dedi.

“KESTEL’İN GÜZELLİKLERİNDEN MAALESEF KESTEL HALKI FAYDALANAMIYOR”

Kestel’in doğasıyla, eşsiz güzelliklere sahip ormanlarıyla, dereleriyle özel bir kent olduğunu vurgulayan Şen, “Kestel’in bu güzelliklerinden maalesef Kestel halkı faydalanamıyor. Kestel’deki bütün işletmeler, bütün sosyal tesisler tamamen özel şirketlere, özel şahıslara devredilmiş durumda. Mücadelemizin bir parçası da bu tesislerin kamu eliyle işletilmesi. Belediye iştirakleri eliyle işletilerek halkın da bu tesislerden, Kestel’in bu doğal güzelliklerinden faydalanmasını istiyoruz ve bunun için mücadele ediyoruz. Belediye meclisinde temel şiarımız mücadele olacak. Halk sağlığını tehdit eden hava kirliliği, toprağın kirletilmesini engellemek için mücadele edeceğiz. Kestel’de bazı tesisler maalesef belediye eliyle ihalesiz olarak yandaş kuruluşlara, tarikatlara, cemaatlere verilmiş durumda. Kestel’deki bu tip yerlerin kamu eliyle işletilmesi için mücadele edeceğiz. Kestel Belediyesi’nde halka karşı ya da halkın zararına olan her şeye muhalefet etmek için, her şeyi halka anlatmak ve teşhir etmek için mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“KESTEL’İN SULARI ULUSLARARASI SU ŞİRKETLERİNE SATILMIŞ DURUMDA”

Kestel’de hava kirliliğine neden olarak en başta çimento fabrikasını işaret eden Şen, “Bu fabrikanın kapasitesinin yükseltilmemesi için çevreciler tarafından defalarca yürüyüşler düzenlenmesine rağmen engellenemedi. Mahkeme kararına rağmen engellenemedi ve görüldüğü gibi kapasitesini de büyütüp arttırmakta. Kestel’in havasına doğasına en büyük zararı veren işletmelerden biri. Buranın daha fazla çevreyi kirletmemesi için kontrol altına alınmasını talep ediyoruz” çağrısında bulundu.

Mevsimsel olarak Kestel’in derelerinin en coşkulu akması gereken dönemde kuruduğunu, kaynakların uluslararası su şirketlerine peşkeş çekildiğini vurgulayan Şen, “Biz Emek Partisi olarak bu derelerinde mücadelesini yürüteceğiz. Halktan yana, halk için, işçiler, emekçiler için, doğanın korunması için mücadele edeceğiz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.